18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Oamenii de stiinta masoara in 1999 cea mai mare viteza a vântului inregis-trata vreodata pe pamânt, 509 km/h, intr-o tornada ce a lovit Oklahoma City.


Populatia lumii a ajuns la sase miliarde in 1999.


Biroul de Statistica al SUA a raportat ca persoana cu numarul sase miliarde s-a nascut la ora 1.24, duminica, 18 iulie 1999. Natiunile Unite insa au stabilit acest punct de reper pe 12 octombrie 1999.


In fiecare secunda se nasc cinci oameni si mor doi, un câstig net de trei persoane. La aceasta rata, populatia lumii se va dubla la fiecare 40 de ani si vom fi 12 miliarde in 40 de ani, 24 de miliarde in 80 de ani si peste 48 de miliarde in 120 de ani. Insa Natiunile Unite estimeaza ca populatia lumii se va stabiliza la 12 miliarde in 120 de ani, contând ca o planificare familiala eficienta va avea ca rezultat o scadere a ratei universale a nasterilor.


Educatia joaca un rol important pentru ca jumatate din cele sase miliarde de oameni au vârsta sub 25 de ani.


Recenta explozie globala a populatiei nu este numai o consecinta a cresterii ratei nasterilor, dar si un rezultat a unei scaderi fara precedent a ratei deceselor. Progresele semnificative in sanatatea publica si medicina, cresterile agricole fenomenale si economia globala in expansiune au contribuit la o explozie a populatiei pe masura ce speranta medie de viata continua sa creasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS