10.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis: Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Madrid

Tenis: Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Madrid

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, deținătoarea titlului, s-a calificat, vineri, în finala turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 5.439.350 de dolari, după ce a învins-o pe letona Anastasija Sevastova, cu 6-2, 6-3.

Halep (25 ani, 8 WTA), cap de serie N. 3, aflată pentru a treia oară în semifinale la Madrid, s-a impus după o oră și 13 minute în fața unei adversare aflate pe locul 22 WTA. Halep s-a impus fără emoții în primul set, dar a fost condusă cu 3-0 în cel de-al doilea. Românca a avut o revenire spectaculoasă și, câștigând șase ghemuri consecutive, și-a asigurat victoria.

Halep a obținut astfel 511.740 euro și 650 de puncte WTA.

Halep o conduce pe Sevastova cu 4-3, la meciurile directe. Românca s-a impus în ultimele două confruntări cu letona înaintea celei de la Madrid. Anul trecut, în finala turneului de la București, Simona o învingea cu 6-0, 6-0, iar recent, la Stuttgart, Halep s-a impus cu 6-3, 6-1, în sferturi.

Halep va juca în finala de la Madrid cu învingătoarea meciului dintre rusoaica Svetlana Kuznețova, numărul 9 mondial, și Kristina Mladenovic (Franța, 17 WTA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS