6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliștii craioveni, victorie fără emoţii cu Baia Mare

Baschetbaliștii craioveni, victorie fără emoţii cu Baia Mare

Jamar Abrams a reuşit câteva coşuri spectaculoase (Foto: Claudiu Tudor)
Jamar Abrams a reuşit câteva coşuri spectaculoase (Foto: Claudiu Tudor)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a câștigat fără emoții primul meci de pe teren propriu din acest sezon. Oltenii au trecut vineri seară de nou-promovata BCM Olimpic Baia Mare, cu scorul de 87-65 (28-16, 21-17, 19-11, 19-21) în fața a aproximativ 1.800 de spectatori, dornici să vadă pentru prima dată la lucru noua formație a Craiovei, care nu jucase nici un amical acasă în presezon, iar în prima rundă a evoluat la Sibiu, meciul nefiind televizat.
Echipa oaspete, care se bazează în special pe cei patru străini din lot, cu toții debutanți în Liga Națională, nu a emis pretenții la victorie. La fel ca în runda inaugurală, când au întâlnit Steaua, maramureșenii au reușit să-și adjudece la Craiova ultimul sfert.
În fața unui adversar modest, nici jocul Craiovei nu a impresionat, americanul Jamar Abrams amintindu-le spectatorilor de Travis Bureau, înscriind câteva coșuri spectaculoase.

Tabela de marcaj nu a vrut să schimbe lotul din sezonul trecut

De altfel, și tabela de marcaj, care la un moment dat s-a defectat, le-a amintit fanilor craioveni de ce echipă au avut anul trecut, pentru că după ce a fost redeschisă tabela arăta doar statistica unui meci din sezonul trecut, dintre Craiova și Cluj.
„Arată drăguț tabela, dar îmi place echipa pe care o am în prezent. Uitându-mă la tabelă văd că am avut o echipă puternică, dar realitatea este că acei jucători au plecat și trebuie să mergem mai departe cu ce avem acum. Sunt mulțumit de lotul pe care îl am la dispoziție“, a spus la finalul partidei antrenorul principal al gazdelor, Vladimir Vuksanovic, uitându-se la una dintre cele două tabele din Sala Polivalentă.

Vuksanovic: Nu a fost deloc ușor să câștigăm

Despre joc, antrenorul sârb al Craiovei a spus că echipa băimăreană, la fel ca și SCM-U, are doar patru jucători străini în lot, iar asta se vede în jocul echipei. „Rezultatul arată că a fost o victorie facilă, dar credeți-mă că nu a fost deloc un joc ușor. Și noi avem probleme asemănătoare cu echipa din Baia Mare, așa că trebuie să respectăm singura echipă, care la fel ca noi, joacă doar în patru străini. Cea mai mare mulțumire pentru acest meci a fost că suporterii au venit în număr mare și ne-au susținut“, a adăugat Vuksanovic.

Jamar Abrams, impresionat de fanii craioveni

La fel ca la meciul de la Sibiu, Jamar Abrams a fost principalul marcator al echipei din Bănie și în partida cu nou-promovata Baia Mare. Abrams a marcat 25 de puncte, a făcut zece recuperări și a dat două pase decisive, fiind cel mai eficient jucător al oltenilor.
Abrams a rămas impresionat de primirea făcută de fanii Craiovei. „A fost minunat la primul meu meci în Polivalenta din Craiova. Fanii ne-au primit cu aplauze, au cântat pe parcursul meciului, chiar și după finalul partidei. A fost mai bine decât cu Sibiul. Ne-am descurcat mai bine în apărare, am recuperat mai multe mingi. Chiar dacă suntem doar patru străini trebuie să muncim din greu și să jucăm cât mai bine. Asta nu este o scuză“, a spus americanul. Pivotul Paul William a dominat jocul sub panou. Jucătorul craiovean a marcat 20 de puncte și a reușit zece recuperări. Pentru SCM-U au mai marcat Sepa (12 puncte), Fraseniuc (10), Popa (9), Marinovic (8) și Șolopa (3). Au mai jucat Gavrilă, Lupusavei și Damian. Antrenorii Vuksanovic și Aleksic au început meciul cu Sepa, Fraseniuc, Abrams, W. Paul și Popa, iar cei cinci titulari au marcat în total 76 din cele 87 de puncte ale echipei craiovene, ceea ce înseamnă că 5-ul de bază este bun, dar pe bancă nu sunt prea multe soluții.
Jucătorii de SCM-U au încercat de 39 de ori să înscrie din aruncări de la distanță și au marcat 13 coșuri din spatele semicercului. La aruncările de două puncte, craiovenii au avut procentaj de 48 la sută (16/33), iar la libere procentajul a fost mai mare, de 73 la sută (16/22).
SCM-U Craiova va juca etapa viitoare la Timișoara, pe 10 octombrie. Până atunci, oltenii vor debuta în Cupa României, cu o dublă confruntare cu BCMU Pitești. Primul joc va avea loc la Pitești miercuri, 28 septembrie, de la ora 19.45, iar returul va fi la Craiova, pe 5 octombrie.

Antrenorul Dan Podeanu a dat lovitura de începere

IMG_7906

Invitat de reprezentanții SCM Craiova la meci, antrenorul Dan Podeanu, cel care a condus echipa feminină de spadă a României spre titlul de campionă olimpică la Rio, a făcut angajarea la meciul dintre Craiova și Baia Mare. Asta după ce înainte, antrenorul craiovean primise în apaluzele publicului o plachetă din partea clubului SCM și ascultase imnul României cu mâna la inimă și ochii în lacrimi.

IMG_7894
„Am fost să dau startul unui meci la fotbaliștii de la CS Universitatea și le-am purtat noroc. Acum sunt bine în clasament. Sper să le fi purtat noroc și baschetbaliștilor“, a spus la final reputatul antrenor de scrimă.

IMG_7910

Galerie foto realizată de Alexandru Vîrtosu:

_DSC0041

_DSC0046

_DSC0054

_DSC0072

_DSC0068

_DSC0066

_DSC0053

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS