Sârba, Joița, Dragomir şi Pană se vor ocupa de box la SCM 

Secția de box de la SCM Craiova începe să prindă contur. Directorul clubului, Marius Barcan, i-a prezentat ieri într-o conferință de presă pe cei trei antrenori care vor fi angajați, Ion Joița, Marcel Sârba și Ion Dragomir, dar și pe Traian Pană, cel care va fi coordonatorul secției.

„După o perioadă de căutări și discuții, iată-ne în situația în care vă prezint componența secției. Domnul Pană va fi coordonatorul secției, iar cei trei antrenori sunt Ion Joița, Ion Dragomir și Marcel Sârba. Sunt dintre cei mai buni antrenori din Craiova și sunt sigur că vor avea în continuare cel puțin aceleași performanțe ca până acum. Suntem la început, iar ca la orice început este greu până urnim trenul din loc, cum se zice. Cum majoritatea sportivilor care vor fi legitimați sunt juniori și cadeți, ca obiectiv pe termen mediu și lung ne gândim la un Campionat Mondial, în doi-trei ani, apoi la Jocurile Olimpice din 2020. Vrem să avem cel puțin un reprezentant la aceste competiții“, a explicat Marius Barcan.

Cei trei antrenori au activat anul trecut la CSM Craiova, iar acum se mută la SCM împreună cu sportivii lor.

Traian Pană, antrenor care a activat la clubul CFR Craiova, mai puțin în ultimii ani, își dorește crearea unei grupe de performanță, din care să facă parte cei mai valoroși pugiliști din cele trei grupe: „Am fost solicitat de conducerea clubului SCM să mă ocup de organizarea secției de box. Voi trece pe la fiecare grupă în parte. Ne-am propus alcătuirea unor grupe de începători, lărgirea bazei de selecție, competarea grupelor pe care deja le au antrenorii, iar într-un viitor nu prea îndepărtat constituirea unei grupe de performanță, prin selectarea celor mai buni sportivi din fiecare grupă, cu participarea comună a tuturor antrenorilor la procesul de instruire. Cei mai buni pugiliști vor crește valoric dacă se vor antrena împreună. Un antrenor dacă are 10-12 nu se poate ocupa în mod deosebit de un sportiv anume. Sper să reînnoim tradiția să avem o echipă puternică, chiar de seniori“, consideră Traian Pană.

Joița, de la voluntariat la angajat

După zece ani în care a lucrat ca antrenor voluntar la CSM Craiova, Ion Joița s-a bucurat că în sfârșit a fost angajat. „În sfârșit, a sosit ziua în care sunt și eu angajat. De zece ani lucrez voluntar la CSM Craiova, cu rezultate bune an de an. De azi (ieri – n.r.) sunt antrenor la SCM și am ambiția să fac mai mulți campioni. Mă angajez să fac performanță. Am copii foarte buni, am o sportivă care este ultimul an de juniori, va merge la Europene și sper să ia aurul“, a spus Joița, tehnician devenit cunoscut în toată țară după ce și-a instalat în propria curte un ring de box pentru ca elevii săi să aibă unde să-și desfășoare antrenamentele.

Sârba: Condițiile sunt incomparabile cu cele de la CFR

Marcel Sârba se bucură că vor veni vremuri bune pentru el și sportivii care îi antrenează. Cu excepția ultimului an, când făcuse parteneriat cu CSM Craiova, Sârba și elevii săi s-au descurcat cu greu din cauza lipsei banilor: „Condițiile de aici sunt incomparabile cu cele de la CFR, unde nu aveam buget, nu aveam unde să cazăm copiii într-o cameră cu două paturi, stăteam prin gări, prin cămine ale CFR-ului. Mergeam cu trenul, cu nașul, cu ce puteam. La CFR am avut o activitate de 31 de ani. Acolo am fost coleg cu Pană și Ion Dragomir. Am avut rezultate foarte bune. Amintesc doar rezultatele lui Sorin Tănăsie, campion mondial la juniori în Argentina, Vâlcu Florin – vicecampion european, Alin Sârba – medaliat cu bronz la Europene. Din 2015 am fost cooptați la CSM Craiova și ajutați. Nu cred că s-a greșit, pentru că anul trecut am obținut 27 de medalii, inclusiv titlul de vicecampion european obținut de elevul meu, Florin Gabriel Dinu“.

Și antrenorul Ion Dragomir și-a luat angajamentul că va obține rezultate la fel de bune ca până acum pentru noul său club: „Este un nou început. În toți acești ani am muncit pentru boxul craiovean, iar fiecare dintre noi a contribuit la rezultatele obținute. Vom arăta că suntem capabili să aducem performanțe și mai mari“.


Dezamăgirea campioanei Dora Mustățea

Dora Mustățea, multiplă campioană națională, dar totodată și antrenoare, din anul 2013, și-ar fi dorit să se afle și ea în colectivul de antrenori care vor fi la SCM Craiova. Sportiva spune că a avut o discuție cu directorul Marius Barcan în care i-a spus acestuia că nu știe dacă va mai continua să boxeze, dacă nu va mai avea perspective în plan internațional. „Eu ca sportivă nu pot promite clubului că voi îndeplini un anume obiectiv fixat pentru că nu știu încă dacă voi termina anul competițional. Totul depinde de Cupa României. Dacă voi pierde sau mă vor «fura» arbitrii, cum s-a întâmplat și la Campionatul Național sau când am câștigat Cupa, iar antrenorul lotului îi zicea adversarei mele să nu mai plângă că tot pe ea o selecționează, nu mai sunt dispusă să continui. M-am săturat să mă bat de la egal la egal cu componentele lotului României, care au parte de sparringuri, de pregătire centralizată, au toate condițiile, iar eu vin de acasă fără nici un meci de pregătire, pentru că nu am cu cine. Plec din start cu mai multe dezaavantaje. În aceste condiții, nu pot promite că voi face mare performanță, iar dacă aș veni la SCM ca sportivă și nu am rezultele dorite, mai bine nu îmi iau acest angajament. Doream să fiu plătită ca antrenoare la SCM, chiar dacă activam ca sportivă și reprezentam clubul“, a spus Dora Mustățea. „Noi ne dorim să facem performanță. Ținând cont că Dora este craioveancă și își dorește să se întoarcă acasă, noi o primim cu brațele deschise. Cred că va veni sigur“, a fost replica lui Barcan vizavi de situația Dorei, sportivă care în prezent este legitimată la CSM Bistrița.

„Cel mai potrivit antrenor coordonator era Vasile Fîntînă“

Pugilista s-a arătat contrariată de decizia de a-l pune antrenor coordonator pe Traian Pană, despre care susține că nu are carnet de antrenor: „A fost numit antrenor coordonator un om care s-a retras de 25 de ani din box și nu are nici măcar carnet de antrenor, așa cum au ceilalți trei antrenori. A avut performanțe acum 30 de ani, nimeni nu contestă acest lucru, dar trăim în prezent și muncim pentru viitor. Dacă voia să pună pe cineva coordonator cel mai potrivit era maestrul Vasile Fîntînă, care a fost antrenor la lotul național ani de zile, a activat mereu, chiar și după ce a ieșit la pensie“.

Traian Pană a recunoscut ieri pentru GdS că nu are carnet de antrenor, pentru că atunci când activa ca antrenor la CFR era angajat în producție. „Am fost antrenor doar la CFR din anii ‘80 până în urmă cu șapte-opt ani. Atunci eu eram angajat în producție, nu eram plătit ca antrenor, dar am scos mulți campioni și am colaborat cu maestrul Vasile Fîntînă“.

„După ce băgăm căldură, toate grupele se vor antrena în sala din strada Brestei“

Cum SCM Craiova are în administare doar Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din strada Brestei, una inadecvată pentru box, directorul Marius Barcan a spus că momentan sportivii își vor desfășura antrenamentele unde s-au pregătit și până acum, urmând ca în viitor să se mute într-o sală care va fi amenajată în locul fostei piețe din strada Brestei. „Deocamdată se vor antrena tot în aceleași locații. Suntem în discuții pentru a prelua o sală parțial făcută, în strada Brestei, iar investițiile pe care le vom face sunt foarte mici. Trebuie să introducem căldura, că celelalte utilități sunt apoi toate grupele se vor pregăti acolo“, a mai spus Barcan.

Acesta a adăugat că bugetul clubului și implicit al secției de box nu a fost încă aprobat în Consiliul Local Craiova și că, după ce Ministerul Tineretului și Sportului va emite Certificatul de Identitate Sportivă (CIS), va depune dosarul pentru înregistrarea secției la Federația Română de Box.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 14 ianuarie 2016

Actualitate

» Mai mulţi schiori, printre care cel puţin un român, suspectaţi de provocarea unei avalanşe în Franţa
» Ministrul Agriculturii: Plata integrală a subvențiilor pe suprafață către fermierii români va începe în martie
» Cele mai multe proiecte fotovoltaice au fost construite în Oltenia și în nordul Munteniei
» Lista nominalizaţilor la premiile Oscar din acest an
» Ajutorul pentru motorină aferent trimestrului III din 2015 se va achita în 2016
» SUA: S-a câştigat premiul de 1.59 miliarde de dolari de la Loteria Powerball

Local

» Percheziţii la persoane bănuite de furturi din locuinţe
» Bugetul pe 2016 al judeţului Mehedinţi, votat
» Copiii din Cireşu, ajutaţi cu haine de compania Saint-Gobain
» De la Pătulele, în toate colțurile lumii

Dolj

» Locurile de joacă din Craiova, pericol de 3 milioane de euro
» Centrul Turistic pentru Agrement și Sport, aproape gata
» Noi investiții la Aeroportul Craiova
» Șantierele orașului, înghețate de frigul iernii
» Fostul președinte al Ford România, Jan Gijsen: „Fabrica Ford Craiova nu va fi una doar de componente auto“
» Elevă acuzată că a furat aproape 25.000 de lei din casa unei colege
» Craiovean prins de cinci ori fără permis
» Fostul primar din Bechet, trei ani de închisoare
» Baza de Agrement și Sport, aproape terminată
» Doljeni trataţi de TBC cu fonduri norvegiene
» Centrul Internaţional “Brâncuşi”, gata peste un an
» Noi investiţii la Aeroportul Craiova
» Western și comedii la 3D Colours
» Bijuteriile, cadoul ideal
» Poetul Mihai Eminescu, omagiat în Arhiepiscopia Craiovei
» Craiova: Un copil de 5 ani a fost rănit într-un accident
» Doljeni cercetați pentru tăiere şi furt material lemnos
» Craiova: Amenzi pentru pietonii indisciplinaţi

Gorj

» Debranșări cu scandal de la rețeaua de apă
» Furt de icoane din Mănăstirea Cămărăşeasca
» Adăpostul social al primăriei, casă bună pentru zeci de nevoiaşi
» Colocviile „Brâncuşi“, la Târgu Jiu şi Paris
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Companie din Slovacia, interesată să investească la Târgu Jiu

Olt

» Olt: Patru persoane au fost rănite într-un accident produs în Izvoarele

Vâlcea

» Vâlcea: Două poduri, capcane pentru pietoni

Sport

» Florin Acsinte a semnat cu Pandurii și se gândește la națională
» Mogoșanu promite să revitalizeze jocul Craiovei
» Hargrove, transfer de marcă în Bănie
» Brazilianul Kleist, înlocuitorul lui Borota
» Handbal (m) – România – Austria, scor 32-29, în preliminariile europene ale CM din 2017
» Baschet (m): SCM-U Craiova a părăsit Cupa României
» Vasile Cîtea a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box
» Fotbal – FIFA le-a interzis echipelor Real Madrid şi Atletico Madrid, să mai facă transferuri
» Fotbal – Daniel Mogoșanu: Îmi doresc o echipă combinativă și agresivă

Sanatate

» Fonduri norvegiene pentru bolnavii de TBC

Magazin

» O elevă de 11 ani, mai deşteaptă decât Einstein şi Stephen Hawking
» Horoscop
» Bancul zilei
» Actorul Alan Rickman a murit la vârsta de 69 de ani

Top