18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Maximii l-au omagiat pe Zoli Crișan

Fotbal – Maximii l-au omagiat pe Zoli Crișan

CS Universitatea Craiova l-a comemorat astăzi pe Zoltan Crișan, care a trecut în lumea celor drepți în urmă cu 12 ani. O delegație a clubului alb-albastru, compusă din foștii mari fotbaliști, în speță Nae Ungureanu, Aurică Beldeanu, Nicolae Negrilă, Costică Donose, Gheorghiță Geolgău, Sorin Cârțu, a depus o coroană de flori și a aprins lumânări la mormântul lui „Zoli” din cimitirul Sineasca.

„Se împlinesc 12 ani de când ne-a părăsit Zoli Crișan. Eu, unul, i-am simțit lipsa pentru că a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Am făcut multe meciuri bune împreune. Păcat că ne-a părăsit așa tânăr, la doar 48 de primăveri. Sunt multe amintiri pe care le am cu Zoli, mai ales că am fost și colegi de cameră. Cea mai frumoasă rămâne golul reușit cu Kaiserslautern, care ne-a deschis drumul spre fazele finale ale Cupei UEFA“, a declarat Aurică Beldeanu.
Zoli Crișan a debutat pe prima scenă la Universitatea Craiova, transferat de la Minerul Baia Mare. A jucat în alb-albastru în perioada 1974-1984. În Divizia A a evoluat în 304 meciuri, marcând de 50 de ori. Are 46 de selecții la națională, pentru care a punctat de patru ori.
Un moment antologic din cariera lui Zoli l-a reprezentat meciul cu Benfica, de pe 20 aprilie 1983. Era minutul 78, când șutul său a izbit bara. Un centimetru mai jos și Universitatea era în finala Cupei UEFA. „A doua zi, doctorul Frânculescu a măsurat porțile. Aceea era cu 8 cm mai scundă“, a povestit Crișan.
Zoli Crișan a câștigat de două ori campionatul cu Știința și de patru ori Cupa României. În 1974 a ieșit campion balcanic cu naționala de tineret a României. S-a stins pe 14 octombrie 2003, la 48 de ani, răpus de o boală necruțătoare.
Delegația CSU a depus jerbe de flori și la mormintele lui Costică Ștefănescu și Cristi Neamțu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS