15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNu ne mai daţi emoţii!

Nu ne mai daţi emoţii!

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova primesc, sâmbătă, vizita formaţiei Timba Timişoara. După trei înfrângeri consecutive în campionat şi una în Liga Balcanică, jucătorii formaţiei oltene trebuie să-şi ia revanşa în faţa propriilor suporteri.

După meciurile de „foc“ din ultimele trei etape, pe care le-au şi pierdut, la Energia Rovinari, cu „U“ Mobitelco Cluj şi la CSU Atlassib Sibiu, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova vor întâlni în următoarele două etape din Liga Naţională adversari mai slabi, din subsolul clasamentului.
Sâmbătă, alb-albaştrii vor primi vizita formaţiei Timba Timişoara, de la ora 18.15 (Digisport 2), în Polivalentă, apoi, peste o săptămână, se vor deplasa la Chiajna, acolo unde vor înfrunta o nou-promovată, Concordia. Atât Timişoara, cât şi Chiajna au o singură victorie în acest debut de campionat şi şase înfrângeri.
Antrenorul care se ocupă de echipa olteană de mai bine de o săptămână, Milan Nisic, fostul „secund“ al lui Andelko Mandic, nu a reuşit să-i conducă pe Bogdan Popescu şi pe colegii săi spre victorie, nici la Sibiu, nici în Macedonia, acolo unde SCM-U a fost învinsă de KK Kozuv, în Liga Balcanică.
În meciul cu Timba, lucurile ar trebui să stea altfel. Nu ne aşteptăm în nici un caz ca echipa gazdă să marcheze 100 de puncte, dar jucătorii trebuie să practice acelaşi joc bun care i-a adus pe spectatori în număr mare în Polivalentă, să fie o adevărată echipă şi să se ajute atât în faza ofensivă, cât şi în atac. Pentru că, dacă echipa câştigă, suporterii îi aplaudă la final atât pe Dzambic, cât şi pe Căpuşan, ca să dăm un exemplu.
Aşadar, Craiova trebuie să renască din propria cenuşă şi să redevină echipa care anul trecut, în timpul ăsta, umplea până la refuz Polivalenta şi înregistra premiere după premiere, adică victorii în faţa unor echipe pe care în trecut nu reuşeau deloc să le bată. Jucătorii craioveni, cu orgoliul şifonat, trebuie să uite de oboseala acumulată după deplasarea în Macedonia, de statistici şi de ghinionul din trecut, şi să aibă o evoluţie încurajatoare în faţa unui adversar modest.

Timba nu ne-a bătut niciodată

În istoricul confruntărilor cu Timba, a doua echipă ca valoare din Timişoara, SCM-U Craiova are patru victorii din tot atâtea partide.
Din partea formaţiei bănăţene, pericolul poate veni de la căpitanul Kevin Bridgewaters, cu o medie de 17,1 puncte pe meci, dar şi dinspre John Florveus, pivotul Timbei, care este destul de stăpân pe situaţie sub panou.
Din liderul Ligii Naţionale, SCM-U Craiova a coborât pe locul 10, cu zece puncte, dar campionatul este abia la început şi echipa se poate redresa şi realiza obiectivul fixat, accederea în play-off.
Şi echipa feminină de baschet SCM-U Craiova întâlneşte etapa aceasta tot o echipă din Timişoara, Danzio, dar în deplasare, în cadrul etapei a opta din Liga Naţională. Vineri, craiovencele au disputat un meci restant din etapa a şaptea, cu „U“ Cluj, acasă, pe care l-au pierdut. Ardelencele s-au impus cu scorul de 75-42 (15-8, 17-13, 23-13, 20-8). Pentru SCM-CSS au evoluat jucătoarele: Irina Moţăţeanu (17 puncte), Izabella Tinca (2), Maria Magla (2), Raluca Matei (5), Miruna Minculeasa, Andreea Olteanu, Larisa Gliga (4), Irina Jugănaru, Dominique Gheorghe şi Janina Ninu (12). Pe statistica oficială a meciului postată pe site-ul oficial al FRB apare că la meci au asistat 84 de oameni.
Oltencele, antrenate de Daniel Vasile, se află pe locul 13 în clasament, penultimul, cu opt puncte (1 victorie/6 înfrângeri), iar Danzio ocupă locul nouă, cu zece puncte (3 victorii/4 înfrângeri).
Baschetbaliştii de la Energia Rovinari, în creştere de formă, cu patru victorii consecutive, vor juca sâmbătă la Târgu Jiu, de la ora 18.15, cu BC Timişoara. Gazdele pornesc favorite, dar nici timişorenii, pregătiţi de Tudor Costescu, nu vin în excursie în oraşul lui Brâncuşi. După şapte etape disputate, Energia se situează pe locul cinci în clasament, cu 12 puncte, iar BC Timişoara ocupă locul şapte, cu 11 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS