15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii luptă pentru supremaţie

Craiovenii luptă pentru supremaţie

Etapa a 12-a din Liga a II-a, seria 2, se anunţă foarte disputată, opunându-le celor două formaţii craiovene adversari tari.
Liderul CS Universitatea Craiova întâlneşte sâmbătă, de la ora 11.00, pe Gloria Bistriţa, a doua clasată şi totodată principala rivală a oltenilor în ceea ce priveşte promovarea. Deznodământul confruntării din Ardeal poate decide soarta campionatului, pentru că, în cazul unui succes, elevii lui Ovidiu Stângă s-ar distanţa faţă de urmăritoare şi şi-ar asigura, în mare măsură, primul loc până la finalul campionatului regulat, pornind, totodată cu un atu în play-off cel puţin faţă de gruparea antrenată de Cristi Coroian, lucru conştientizat de ambii strategi. „Este cel mai important meci. Craiova vine după o serie de şapte victorii consecutive. Vrem să câştigăm şi vom pregăti meciul în acest sens. Indiferent cu cine jucăm şi unde jucăm, noi vrem trei puncte de fiecare dată“, a declarat Coroian, pentru Timp Online.
De importanţa punctelor puse în joc este conştient şi Ovidiu Stângă. „Este un joc important, în care trebuie să arătăm aceeaşi concentrare şi seriozitate ca până acum. Presiunea este mult mai mare la Bistriţa decât la noi, în acest moment. Orice punct pierdut este în defavoarea noastră. Dar uitându-ne pe clasament eu cred că un egal ar fi un rezultat bunicel“, a spus Ovidiu Stângă, care a decis să ia în lotul său trei juniori de la echipa „satelit“, fiind vorba de Alexandru Andruţă (mijlocaş de bandă, 20 de ani), Bogdan Dragomir (mijlocaş central, 18 ani) şi Mario Gârloi (fundaş central, 18 ani).
De la Gloria vor lipsi Dan Matei şi Cătălin Bucur, „unsprezecele“ gazdelor putând arăta astfel: Albuţ – Ţârcă, Hlinca, Chibulcutean, Polgar – Budăcan, Feher, Nalaţi, M. Chiţu – C. Roşu, Brumă.
De la CS Universitatea, va lipsi, cu siguranţă, Adrian Ionescu, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, pe lista incerţilor fiind trecute trei nume importante, fundaşul Ionuţ Stancu, mijlocaşul Mihăiţă Pleşan şi atacantul Andrei Sin. Ovidiu Stângă ar putea începe meciul de la Bistriţa cu următoarea formulă: Brac – Cârjă, Pătraşcu, Izvoranu, Velcovici – Gorovei, Dragalina, Dragu, Precup – Opriţa Curelea.

FCU caută reabilitarea

Cealaltă formaţie a Craiovei, FC Universitatea, continuă să-şi dispute partidele de pe teren propriu în exil, urmând să întâlnească sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul „Municipal“ din Drobeta Turnu Severin, pe Olimpia Satu Mare, o grupare incomodă care aspiră la un loc de play-off. Sătul de problemele create de fani, preşedintele grupării alb-albastre, Marcel Iancu, le-a cerut suporterilor să evite provocările şi să se rezume doar la a-i încuraja pe favoriţi. „Toţi cei care vin la meci trebuie să evite crearea de incidente, pentru a evita sancţiuni ce pot afecta clubul şi programul viitor al FC Universitatea Craiova. Au fost încercări de destabilizare şi vor mai fi. Din aceste considerente, este bine să încurajaţi echipa de suflet şi să ignoraţi orice provocare“, a scris Marcel Iancu, pe contul său de facebook.
Legat de meci, antrenorul secund Dragoş Bon se aşteaptă la o partidă dificilă şi speră ca elevii săi şi ai lui Nicolo Napoli să regăsească drumul spre succes, după trei meciuri în care au „uitat“ să câştige. „Va fi un joc dificil, întâlnim o echipă bună, robustă, experimentată, care a pus probleme tuturor echipelor întâlnite. Inclusiv în etapa trecută a fost la un pas de un rezultat mare, a condus la Bistriţa până în minutul 87 şi numai ghinionul a făcut să piardă. Ştim la ce să ne aşteptăm din partea lor şi sperăm să facem un joc bun şi să câştigăm. Ne dorim să vină cât mai mulţi spectatori la meci şi să ne susţină, pentru că avem mare nevoie de încurajare“, a afirmat Dragoş Bon, pentru GdS.
Antrenorul Nicolo Napoli nu-l va putea utiliza pe Ionuţ Mârzeanu, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, în timp ce Eugen Rioşanu şi Julian Ripoli sunt nerefăcuţi, „unsprezecele“ celor de la FC Universitatea putând arăta astfel: Hotoboc – Mitic, Acka, Ciucă, Buşu – Căle, V. Gheorghe, D. Stoica, Săceanu – Bălan, Stoianof.
De partea cealaltă, antrenorul Olimpiei Satu Mare, Tiberiu Csik, ar putea începe meciul cu: Miron – M. Mureşan, Bălau, C. Ene, Iuhas – Gavrilescu, Svarczkopf, Kinczel, Villand – Zsiga, Bujor.

Derbi oltenesc în Zăvoi

Şi în această rundă vom avea parte de un „război“ oltenesc. CSM Vâlcea va întâlni sâmbătă, de la ora 11.00, în Zăvoi, pe FC Olt Slatina, iar orgoliile dintre cele două formaţii vor da naştere, cu siguranţă, unui joc disputat. „Băieţii trebuie să înţeleagă că în fotbal este importantă constanţa rezultatelor“, le-a transmis Claudiu Niculescu elevilor săi. Tehnicianul gazdelor are trei indisponibili pentru acest joc, atacantul Marius Ion, fundaşul dreapta Daniel Ghiţă şi mijlocaşul Cristi Ciobanu.
„Nu ştiu dacă mergem cu şansa a doua, nu aş spune asta, pentru că am arătat că suntem o echipă care pune probleme. Am dominat în majoritatea meciurilor, iar eu spun că putem obţine un rezultat bun. Orice punct se contabilizează, de aceea este important să nu pierzi“, a declarat fundaşul slătinenilor, Cosmin Cruşoveanu, pentru Gazeta Nouă. Antrenorul lui FC Olt, Dan Oprescu, nu se confruntă cu probleme de lot înaintea acestei partide.
A cincea formaţie din Oltenia prezentă în seria a 2-a, Minerul Motru, va juca sâmbătă, tot de la ora 11.00, la Piteşti, împotriva echipei CS Mioveni, confruntare care se va repeta cu siguranţă în play-out.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS