15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Dumitru: Puteam fi lideri

Florin Dumitru: Puteam fi lideri

Oficialilor şi jucătorilor de la ACS Viitorul Municipal Craiova le-a prins bine experienţa de anul trecut din Liga a III-a, în acest an fiind mult mai bine organizaţi şi mai eficienţi, rezultatele obţinute în acest al doilea „episod“ din eşalonul trei părând să le priască din plin. Trupa lui Nicu Năstăsie şi Florin Dumitru ocupă locul şase în clasament, cu o „avere“ de opt puncte (golaveraj 7-6), în cinci etape, ţinând cont că seria a treia este dominată de formaţiile din jurul Bucureştiului, care beneficiază de condiţii şi de bugete cu mult peste ce oferă provincia. Fosta CS Apa Craiova a demonstrat chiar în ultima etapă că merită mai multă atenţie, întrucât a scos un punct important în deplasare cu Juventus Bucureşti, una dintre fostele divizionare B, care „creşte“ jucători pentru Steaua în principal, şi al cărei conducător a fost până nu de mult reprezentantul seriei de Vest a Ligii a II-a. Faptul că s-a terminat 1-1 nu spune nimic, dar trebuie menţionat că gruparea din Bănie a condus din minutul 9 pe tabela de marcaj, Mădălin Tâmplaru marcând un gol de kinogramă, un şut la vinclu din colţul careului mare, şi a controlat meciul în permanenţă. „Adversarii ne-au felicitat la sfârşit pentru evoluţie, au spus că am fost cea mai bună echipă pe care au întâlnit-o până acum“, a declarat Florin Dumitru, pentru GdS.

„Am ratat cel puţin zece ocazii mari“

Intrând în amănunte, Florin Dumitru a explicat că echipa sa şi a lui Nicu Năstăsie a dat un adevărat „recital“ în privinţa ocaziilor mari de poartă, punctând că, dacă Răduţ şi compania nu îşi făceau un obicei în a rata cel puţin şapte-opt faze pe meci, ar fi fost acum pe primul loc, nu la patru puncte distanţă de lider. „A fost de departe cel mai bun joc al nostru, am văzut ambiţie, determinare şi dorinţa aia a noastră, oltenească, de a reuşi. În prima repriză, în afară de gol, am mai avut patru ocazii mari, dintre care două din postura de singur cu portarul. Şi în repriza secundă am dominat, am ratat de asemenea trei-patru ocazii până la golul lor (marcator Florin Anghel ‘81 – n.r.), şi alte trei după. A fost şi neşansă, dar trebuie să recunoaştem că tratăm cu superficialitate fazele ofensive. Am ratat cel puţin zece ocazii mari în acest joc şi în general am irosit foarte multe oportunităţi de gol. Nu pot să uit nici meciul de la Tunari, am condus cu 2-0 şi am pierdut în final, cu 3-2, un joc pe care l-am condus în mare parte, doar că în final neatenţia ne-a costat trei goluri. Dacă am fi fost mai atenţi la finalizare acum eram pe primul loc, însă este îmbucurător faptul că ne creăm şanse de gol. Mă gândesc că vor veni şi zilele când nu vom mai rata atât de mult şi vă spun că nu trebuie să surprindă pe nimeni când vom fi pe podium. Spun asta pentru că se munceşte bine şi se pune mult suflet“, a punctat Florin Dumitru.

„Trebuie să batem
pe Dinamo II“

Pentru ACS Viitorul Municipal Craiova urmează un nou joc important, vineri, de la ora 15.00, urmând să întâlnească, la Işalniţa, pe Dinamo II Bucureşti, confruntare la sfârşitul căreia, în cazul unui succes, ar face un nou salt în clasament, poate chiar pe unul dintre locurile fruntaşe, cu ajutorul celorlalte rezultate din runda a şasea. „Pentru noi, oltenii, când spui Dinamo te gândeşti la cel mai mare duşman. Nu vreau să gândim aşa, este un simplu adversar, pe care trebuie să-l învingem şi să demonstrăm că suntem pe drumul cel bun. Sunt bune doar rivalităţile sportive sau, cel puţin, eu pe acest principiu am mers. O victorie clară ar însemna foarte mult pentru noi, ne-ar putea propulsa pe podium în funcţie de jocul rezultatelor, iar asta ne-ar da un moral excelent, o încredere care ne-ar ajuta să abordăm următoarele jocuri cu mult mai mult elan. Campionatul e lung, dar putem fi acolo sus, pentru că echipa noastră are calităţile şi liniştea necesară să progreseze“, a punctat Florin Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS