13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEficienţă maximă

Eficienţă maximă

Oltchim are aproape asigurată trecerea de faza grupelor după a treia victorie consecutivă

Echipa feminină de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a impus sâmbătă, în deplasare, în faţa danezelor de la Randers, cu scorul de 24-20. La pauză, scorul a fost 11-9 pentru vâlcence. Portarul Paula Ungureanu (foto) a făcut minuni, salvându-şi echipa din multe situaţii grele. Paula a încheiat meciul cu 17 intervenţii. Oltchim mai învinsese, în cadrul Grupei A, pe Hypo Viena, acasă, cu scorul de 30-25, şi a „demolat“ echipa germană Buxtehuder, în deplasare, cu scorul de 34-15, având aproape asigurată calificarea în faza următoare a Ligii Campionilor.
Petre Berbecaru, preşedintele clubului vâlcean, consideră că meciul cu Randers a fost destul de greu, dar că jucătoarele oltene s-au completat, chiar dacă unele, în special Alison Pineau, nu au prins deloc o zi bună. „A fost o victorie mai complicată, dar valoarea echipei şi-a spus cuvântul şi cred că am făcut un pas mare spre calificarea mai departe. Nu a fost uşor. Mă bucur pentru jocul lui Brădeanu, Ungureanu şi al Cristinei Neagu, care au arătat că, atunci când ai un lot valoros, iar unele jucătoare de la care se aşteaptă mult nu sunt la cel mai înalt nivel, vin celelalte şi ajută. În această fază, cred că a fost cel mai greu joc pentru noi în deplasare, iar de acum cred că nu mai avem ce pierde şi consider că în proporţie de 80 la sută echipa este calificată“, a spus Berbecaru citat de Mediafax.
Pentru Oltchim au marcat: Curea (6 goluri), Manea (4), Brădeanu (4), Neagu (3), Bulatovic (2), Barbosa (2), Managarova (2), Stanca (1).
Campioana României ocupă primul loc în grupă, cu punctaj maxim, şi mai are programate următoarele meciuri în grupa A: Oltchim-Randers HK (duminică), Hypo-Oltchim (11 noiembrie) şi Oltchim-Buxtehuder SV (18 noiembrie).
Vicecampioana României, „U“ Jolidon Cluj, a înregistrat sâmbătă al treilea eşec din tot atâtea meciuri la prima participare în Liga Campionilor, în cadrul grupei B.
Ardelencele au fost învinse, pe teren propriu, de echipa croată Podravka Koprivnica, scor 19-20 (6-0). La pauză, suprafaţa de joc, care era alunecoasă, a fost ştearsă cu cârpe îmbibate în suc!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS