15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSportivii de la Washi, pe podium în Serbia

Sportivii de la Washi, pe podium în Serbia

Karateka de la clubul Washi Craiova au câştigat patru medalii la Campionatul Balcanic, două de aur şi tot atâtea de argint. Preţioasele metale i-au atras imediat pe micuţi, fiind în formă de inimioară.

Karateka de la clubul craiovean CS Washi, pregătiţi de Daniel Antici şi Simona Cojocariu, nu se întorc cu mâna goală de la nici un concurs la care merg. Aşa s-a întâmplat şi la cea mai recentă competiţie la care au participat patru dintre sportivi, Campionatul Balcanic de karate Fudokan, desfăşurat recent în Serbia, în localitatea Cacak. Craiovenii au participat la categoria de vârstă copii 1 (născuţi în anii 1999 şi 2000).
Echipa feminină de kata de la Washi, alcătuită din Maria Antici, Alina Zamfir Ciobanu şi Andra Ştefanovici, s-a descurcat excelent, adjudecându-şi medalia de aur şi implicit titlul de campioană balcanică. Maria Antici a fost dublă medaliată cu aur, ea fiind cea mai bună la en-bu mixt, unde a făcut pereche cu colegul său de club Andrei Wojcicki. Şi Andra Ştefanovici a obţinut două medalii, pe lângă aurul de la echipe karateka olteană reuşind să urce pe a doua treaptă a podiumului la kata individual. A patra medalie pentru clubul din Bănie, una de argint, a fost obţinută de Andrei Wojcicki, tot la kata individual. Maria Antici a fost aproape de a treia medalie personală la acest concurs, dar s-a clasat în vecinătatea podiumului la kata individual.
Cei patru sportivi de la Washi sunt obişnuiţi cu podiumul, ei având în palmares medalii la Campionate Europene şi Mondiale, dar medaliile obţinute acum în Serbia i-au impresionat deoarece nu au avut forma obişnuită, rotundă, ci au fost în formă de inimioare.
„Au fost peste 400 de participanţi la toate categoriile de vârstă. Competiţia a avut un caracter deschis, ţinând cont că a fost acolo un congres internaţional de karate Fudokan şi au fost prezenţi reprezentanţii multor federaţii naţionale. De aceea au decis să accepte în concurs şi sportivi din ţări care nu sunt din zona balcanică, cum ar fi Cipru şi altele“, a spus antrenorul Daniel Antici.

Sârbii, principalii adversari

Vorbind despre evoluţia elevilor săi, antrenorul de la CS Washi s-a declarat mulţumit: „A fost bine, am obţinut patru medalii. La en-bu şi la individual a fost mai greu, sportivii noştri au avut emoţii, concurenţa a fost mare. Principalii contracandidaţi au fost sârbii, deoarece ei au tradiţie în karate şi au practicat în mod oficial acest sport şi înainte de 1990, nu ca la noi. Ne-am deplasat la Balcaniadă din fonduri proprii, dar şi cu sprijinul financiar al părinţilor. Odată cu acest concurs se cam încheie sezonul competiţional. Mai avem o finală la Fudokan la Galaţi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS