15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEchipele SCM-U, victorioase

Echipele SCM-U, victorioase

Trei dintre echipele craiovene au întâlnit, pe teren propriu, adversari accesibili şi s-au impus fără probleme. Baschetbalistele au învins pe Rapid, voleibaliştii pe „U“ Cluj, iar baschetbaliştii pe Dinamo.

Craiovenii care au mers sâmbătă la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ au văzut trei victorii frumoase obţinute de echipele SCM-U Craiova, ce-i drept nişte succese aşteptate ţinând cont de adversarii întâlniţi.
În primul joc al zilei, baschetbalistele craiovene au învins pe Rapid Bucureşti la o diferenţă de 32 de puncte, scor 78-46 (9-9, 29-11, 25-12, 15-14), luându-şi astfel revanşa în faţa propriilor spectatori după ce în urmă cu o rundă pierduseră la Târgovişte, la 47 de puncte diferenţă.
În disputa cu Rapid, pentru SCM-U Craiova au marcat aproape toate jucătoarele trimise în teren de antrenorul Milan Nisic: Larisa Toma (11 puncte), Marija Prlja (9), Zorica Mitov (8), Janina Ninu (9), Alexandra Cutaş (2), Bianca Barbu (3), Andra Ionescu (6), Irina Borş (9), Kaila Guidry (11), Elena Ceauşu (2), Irina Gavrilă (8). Doar Daria Niţă nu a marcat.
Voleibaliştii de la SCM-U Craiova nu au avut probleme în meciul cu „lanterna roşie“ „U“ Cluj şi s-au impus cât au putut de repede, scor 3-0 (25-15, 25-21, 25-15 ). Pentru gazde au evoluat: Laurenţiu Vânătoru, Bogdan Bratosin, Filip Todor, Mihai Dumitrache, Ştefan Romanescu, Teodor Milotin, Vladimir Jovic (libero). A mai jucat Ştefan Someşan. „Am întâlnit un adversar care, după aparențe, părea mai slab. Trebuia să ne pregătim bine, știam că vin după două înfrângeri consecutive, erau într-o situație disperată și eram convins că vin aici să facă o surpriză. Setul doi l-am câștigat mai greu. Jucătorii mei au tratat cu seriozitate meciul și felicit echipa pentru victorie“, a concluzionat antrenorul oltenilor, Dan Pascu.

Bureau, Seals
și Drăgușin, noii idoli
ai copiilor

În ultima partidă a zilei, baschetbaliştii din Bănie au întâlnit ultima echipă din clasament, Dinamo Bucureşti. Încurajați de o sală plină, oltenii au condus mereu jocul și s-au impus la 28 de puncte diferență, scor 93-65 (32-24, 13-12, 22-11, 26-18). Bureau, autor a 25 de puncte, dintre care câteva slam-dunk-uri spectaculoase, Seals (20 de puncte) și colegii lor au oferit publicului o partidă agreabilă și nu le-au dat deloc emoții că pot pierde meciul în fața unei formații bucureștene care are în componență numai jucători români. Unul dintre membrii echipei Dinamo, Neguț, avea câteva kilograme bune în plus și a fost ținta glumelor spectatorilor de la una dintre peluze. De menționat că doi dintre jucătorii de bază ai echipei din Bănie, Drăgușin și Dzambic, au fost menajați, ei încurajându-și colegii de pe bancă. În pauza dintre reprize, Drăgușin a fost amfitrionul unui concurs de aruncat la coș organizat de gazde pentru cei mai mici dintre spectatori. Pivotul care măsoară 2,24 metri lua copiii în brațe și îi ajuta să dea la coș.
Andelko Mandic a trimis în teren jucătorii: Cătălin Petrișor (2 puncte), Darko Habus (8p), Levar Seals (20p), Iulian Orbeanu (12p, 12 recuperări), Ivan Miskovic (18p, 14 recuperări). Au mai jucat: Travis Bureau (25p), Mihai Gavrilă (2p), Cristi Corneanu și Nikola Djurasovic (6p).
„Am obținut o victorie concludentă, dar în același timp nu sunt foarte mulțumit de ce am jucat pentru că au fost momente în care am suferit la organizare și concentrare. Am avut un start bun de campionat, trebuie să menținem ritmul și să aducem multe rezultate bune minunaților spectatori care ne susțin meci de meci“, a spus după partidă tehnicianul Andelko Mandic.
Singura echipă de la SCM-U Craiova care a evoluat în deplasare sâmbătă, cea de volei feminin, a fost învinsă cu 3-0 (25-23, 25-17, 25-19) de liderul campionatului, Știința Bacău. Mircea Dudaş a trimis în teren jucătoarele: Aline Galan, Adriana Vâlcu, Alexandra Badea, Adriana Bobi, Sorina Buz – Ioana Pristavu (libero). Au mai jucat: Ramona Postea, Mihaela Ilina și Andreea Smultea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS