15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCe bine le-a mers!

Ce bine le-a mers!

Trei echipe de la SCM-U Craiova au câştigat meciurile disputate sâmbătă în campionat. Voleibalistele şi baschetbaliştii au obţinut victorii frumoase acasă, iar voleibaliştii s-au impus în Capitală. Şi handbalistele au avut meci la Bucureşti, dar l-au pierdut.

Sfârşitul de săptămână nu a început sub cele mai bune auspicii pentru clubul SCM-U Craiova. Prima echipă care a avut meci, cea de handbal feminin, a fost învinsă, vineri, în deplasare, de către CSM Bucureşti, scor 31-25 (17-15), în cadrul etapei a cincea din Liga Naţională. Grigore Albici, antrenorul secund al formaţiei oltene, a găsit ca principal motiv al eşecului apărarea avansată a echipei CSM Bucureşti. „Ne-am pus speranţe în acest meci, dar speranţele n-au durat decât aproximativ 25 de minute, după care, având în vedere greşelile pe care le-am făcut, nu puteam să mai emitem pretenţii la un rezultat bun. Nu am reuşit să ne descurcăm în atac în faţa unei apărari avansate şi foarte bună a echipei adverse“, a spus Albici, citat de Handbalvolei.
Cea mai bună marcatoare a echipei SCM Craiova în meciul de vineri a fost Alexandra Gogoriţă, cu 8 goluri marcate, urmată de Carmen Ilie (5), Briscan (4), Băbeanu (2), C. Florica (2), Ianaşi 1, Mitran 1, Pătuleanu 1, Hamciuc 1. Au mai jucat: Barbu, Vlăsceanu (portari), Dincu şi E. Nicu. Pentru CSM Bucureşti, principalele marcatoare au fost internaţionala Cristina Vărzaru şi Gabriela Mihalschi (fostă componentă a formaţiei din Bănie), fiecare marcând câte 7 goluri. Craiova ocupă locul opt (o victorie, un egal, trei înfrângeri), iar etapa viitoare joacă pe terenul campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea.

13, zi norocoasă pentru craioveni

Sâmbătă, chiar dacă a fost o zi de 13, nu le-a purtat ghinion echipelor de volei (masculin şi feminin) şi de baschet masculin de la SCM-U, toate trei câştigând partidele disputate. Voleibalistele au trecut, pe teren propriu, mai uşor decât se aşteptau, de Unic Piatra Neamţ, scor 3-0 (25-22, 27-25, 29-9), înregistrând primul succes în acest sezon al Diviziei A1. „Spre deosebire de jocul din prima rundă, când am pierdut, în acest meci am văzut o cu totul altă faţă a echipei noastre, care s-a luptat pentru fiecare minge şi care a dovedit că poate să gestioneze foarte bine finalurile de set. Felicit fetele şi împreună le mulţumim suporterilor care au creat o atmosferă extraordinară și care au aportul lor substanțial la această victorie“, a spus, după meci, antrenorul craiovencelor, Mircea Dudaş. Acesta a mizat pe jucătoarele: Galan, Bobi, Badea, Pereyra, Buz, Vâlcu, Pristavu (libero). Au mai intrat: Postea, Smultea şi Ilina.
Voleibaliştii lui Dan Pascu au trecut, în deplasare, de CSM Bucureşti, după cinci seturi, scor (27-25, 19-25, 25-20, 23-25, 16-14). „A fost un meci spectaculos, cu faze frumoase, cu răsturnări de scor. Am muncit serios pentru această victorie pe care puteam, cu mai multă atenție, să o obținem din setul patru. Îi felicit pe băieți pentru efortul depus și pentru atitudinea pe care au avut-o pe toată durata partidei. O victorie și un joc care confirmă că dispunem de un grup unit și valoros, care are o frumoasă perspectivă“, a spus Dan Pascu. Pentru Craiova au evoluat jucătorii: Vânătoru, Dumitrache, Milotin, Todor, Romanescu, Bratoşin, Jovic (libero). Au mai jucat: Teleleu, Briscan, Someşan, Ghionea şi Toma.
Ultimul meci de sâmbătă a fost „cireaşa de pe tort“. Partida de baschet masculin între SCM-U Craiova şi BCM-U Piteşti a făcut ca Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ să fie neîncăpătoare. La primul meci din noul campionat pe teren propriu, Rade Dzambic şi colegii săi nu şi-au dezamăgit susţinătorii şi au învins câştigătoarea Supercupei României, scor 84-73 (14-14, 18-19, 24-21, 28-19). Partida a stat sub semnul echilibrului până în ultimul sfert, când elevii lui Andelko Mandic au reuşit să se desprindă pe tabela de marcaj. „Am pregătit foarte bine meciul. A fost o partidă foarte tensionată şi una foarte spectaculoasă pentru spectatori. A fost un joc în care ne-am luptat pentru fiecare minge. Consider că am avut un plus la organizare și concentrare pe finalul jocului. Le mulţumim spectatorilor care ne-au împins de la spate pentru a obține această victorie. Îi așteptăm la fiecare meci pentru că avem nevoie de sprijinul lor“, a spus Mandic.
Pentru SCM-U Craiova au evoluat: Habus (8 puncte), Drăguşin (6), Levar Seals (18), Dzambic (17), Ivan Miskovic (17). Au mai jucat: Orbeanu (6), Bureau (10), Djurasovic (2).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS