15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlergătorii olteni, medaliaţi la naţionale

Alergătorii olteni, medaliaţi la naţionale

Atleţii olteni Ancuţa Bobocel, Ioana Doagă şi Alex Ghinea s-au remarcat la Campionatul Naţional în sală din Bucureşti, unde au fost medaliaţi în mai multe probe

În Bucureşti, la sala de atletism din cadrul Complexului „Lia Manoliu“, s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute Campionatul Naţional indoor (în sală), competiţie care a reprezentat şi un criteriu de selecţie pentru Campionatul European de atletism în sală, programat între 4 şi 6 martie la Paris (Franţa).
Câţiva dintre atleţii olteni care au participat la concursul din Capitală au obţinut rezultate remarcabile, reuşind să urce pe podium la mai multe probe.
Performeră a fost severineanca Ancuţa Bobocel, legitimată la CSM Drobeta Turnu Severin – Dinamo Bucureşti, care a obţinut două titluri naţionale în probele de 1.500 şi 3.000 de metri. Eleva lui Marin Istrate este ca şi calificată la Europenele de la Paris. „Nu am forţat, pentru că am luat acest concurs ca pe o pregătire. M-am simţit bine, exact cum mi-am propus, însă lupta cea mare va fi la Paris. Am început anul destul de bine, mai am foarte puţin până la Paris, iar toate competiţiile de până acum mi-au prins bine şi mi-au arătat la ce nivel mă aflu“, a spus Ancuţa, citată de prosport.ro.
În cadrul celei de-a doua competiţii desfăşurate în Capitală, „Cupa de Cristal“, cu participare internaţională, timpul înregistrat de alergătoarea din Drobeta Turnu Severin pe distanţa de 3.000 de metri, 9:01,25, reprezintă cea mai bună performanţă a atletelor românce, Bobocel acumulând 1.123 de puncte, conform tabelei internaţionale.

Aur, argint şi bronz pentru Doagă

Ioana Doagă, antrenată de Dan Betini, a adus trei medalii în vistieria Clubului Sportiv Universitatea Craiova: aur la 1.500 de metri (tineret), argint la 1.500 de metri (senioare) şi bronz la 800 de metri (tineret).
Alexandru Ghinea (antrenor Horia Ştef) de la CSM Craiova a obţinut la Naţionalele de sală două titluri la 3.000 de metri (seniori şi tineret) şi medalie de argint la 1.500 de metri (tineret). Altă medalie pentru CSM Craiova a fost obţinută de către Daniel Betej, argint la 3.000 de metri.
Florina Pierdevară, sportivă legitimată la CS Universitatea Craiova, a luat argint la 1.500 de metri, iar ştafeta feminină de 4×2 tururi de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ Craiova, alcătuită din Cristina Tora, Roxana Ene, Adelina Tănasie şi Andreea Cojocaru, a urcat pe a treia treaptă a podiumului. Ana Maria Roşianu, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Râmnicu Vâlcea, a cucerit două medalii de argint la 60 de metri (seniori şi tineret). Lotul pentru Campionatul European de la Paris va fi definitivat săptămâna aceasta.

„Struţul“ a luat Cupa de Cristal

Marian Oprea şi bulgăroaica Venelina Veneva au câştigat trofeele „Cupa de Cristal“, care recompensează cele mai bune rezultate stabilite pe baza echivalentului din tabela internaţională de punctaj.
„Struţul“ s-a impus fără probleme la triplusalt, cu 17,30 m (1.188 de puncte), iar Veneva, invitată la competiţie, s-a clasat prima la săritura în înălţime, cu 1,97 m (1.161 de puncte). Cei doi câştigători au primit fiecare câte 1.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS