15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStart în optimile Ligii Campionilor

Start în optimile Ligii Campionilor

Cea mai importantă competiţie intercluburi se reia, astăzi, după o pauză de două luni

Conform regulamentului UEFA, cele opt meciuri din Liga Campionilor programate în optimi au fost împărţite în patru zile, astfel că astăzi urmează să se dispute două partide: AC Milan – Tottenham Hotspur (21.45 TVR 1) şi Valencia – Schalke 04. Un singur român este implicat în această seară în competiţie, Ciprian Deac, de la Schal-ke, dar sunt şanse minime ca acesta să joace. Mâine se dispută alte două meciuri, iar săptămâna viitoare (marţi şi miercuri) sunt programate alte patru partide.

Meci tare pe „San Siro“

După ce a devansat-o în faza grupelor pe concitadina lui Milan, Internazionale, Tottenham Hottspur se prezintă pentru a doua oară în patru luni pe stadionul „San Siro“ cu gândul de a obţine un rezultat pozitiv.
Cele două formaţii s-au mai întâlnit o singură dată, în ediţia 1971/1972 a Cupei UEFA, când englezii au avut câştig de cauză, după 2-1 la Londra şi 1-1 la Milano. Portarul lui Milan a fost atunci Fabio Cudicini, tatăl lui Carlo, al doilea goalkeeper al lui Tottenham în prezent.
Ambele echipe au un moral bun, după ce au obţinut victorii în campionat. Cei de la Spurs s-au impus cu 2-1 la Sunderland, în Premier League, iar Milan a învins cu 4-0 pe Parma şi rămâne lideră în Serie A.
Din echipa antrenată de Harry Redknapp ar putea lipsi vedeta Gareth Bale, care a acuzat dureri la spate în ultimele zile. „Bale s-a antrenat şi sâmbătă, accidentarea lui nu pare gravă, dar simte dureri atunci când forţează. Nu ştiu dacă putem risca să-l folosim la Milano“, a spus Redknapp.
În schimb, la Milan, Massimiliano Allegri poate conta pe Seedorf şi Pato, refăcuţi recent după accidentări, cel din urmă fiind anunţat titular în atac alături de Ibrahimovici. Rămân în continuare indisponibili „veteranii“ Ambrosini, Pirlo, Zambrotta şi Inzaghi.

Echipa lui Deac înfruntă Valencia

Schalke 04, echipa la care este legitimat Ciprian Deac, a avut evoluţii modeste în Bundesliga, în acest sezon, dar are şansa să se revanşeze în faţa fanilor cu o calificare în sferturile Ligii Campionilor. Germanii vor juca împotriva spaniolilor de la Valencia, turul fiind programat în această seară, pe stadionul „Mestalla“. Având în vedere că şi la meciurile din campionat prinde rar lotul de 18, românul Deac are şanse minime să evolueze în meciul cu Valencia.
Ultimele două partide jucate de cele două echipe pe „Mestalla“, în faza grupelor Ligii Campionilor (2007/2008) şi în sferturile Cupei UEFA (1997/1998), s-au încheiat la egalitate, scor 0-0.
În cele 19 meciuri susţinute de Schalke în istoria sa cu echipe spaniole, nemţii au obţinut şase victorii, de cinci ori au remizat şi de opt ori au pierdut. Raul (Schalke) a reuşit să marcheze de 12 ori în poarta Valenciei, însă în perioada când evolua pentru Real Madrid.

 Programul optimilor Ligii

Astăzi: AC Milan – Tottenham Hotspur, Valencia – Schalke 04. Mâine: Arsenal Londra – FC Barcelona, AS Roma – Şahtior Doneţk. 22 februarie: FC Copenhaga – Chelsea, Olympique Lyon – Real Madrid. 23 februarie: Olympique Marseille – Manchester United, Internazionale Milano – Bayern München.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS