14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDouă victorii şi un eşec

Două victorii şi un eşec

Baschetbalistele şi handbalistele de la clubul craiovean s-au impus în partidele disputate în weekend, în timp ce echipa masculină de volei a pierdut fără drept de apel în Capitală

Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova, cea mai bine clasată dintre cele cinci divizionare A de la clubul oltean, a obţinut, sâmbătă, pe teren propriu, a patra victorie în play-off-ul Diviziei A. Elevele lui Liviu Manea au depăşit cu scorul de 89-81 (24-18, 19-24, 24-17, 22-22) pe Olimpia Bucureşti, formaţie cu eşecuri pe linie în primele cinci runde din play-off.
„A fost o victorie muncită, bucureştencele venind în Bănie foarte bine pregătite. Ştiam că sunt o echipă arţăgoasă, care se agaţă de orice minge. Important este că şi fără Fatou Kane ne-am impus“, a spus antrenorul Liviu Manea. Cu această victorie, a patra în play-off, oltencele ocupă locul trei şi păstrează şanse reale de calificare în Final Four (turneul primelor patru clasate – n.r.). „Am avea nevoie de şapte-opt victorii ca să accedem în Final Four şi trebuie să ne impunem şi în deplasare, nu doar pe teren propriu“, a adăugat Manea. Jucătoarea meciului, chiar şi a etapei cu numărul şase, a fost componenta SCM-CSS Craiova Eniko Tarţa. Micuţa baschetbalistă a avut o statistică impresionantă, 35 de puncte, două recuperări, patru pase decisive şi un indice de 37 de unităţi la eficienţă. O evoluţie excelentă a avut şi Gabriela Munteanu, de la Olimpia Bucureşti, cu 37 de puncte, nouă recuperări, o intercepţie şi 36 de unităţi la eficienţă. La SCM-CSS Craiova au evoluat: Eniko Tarţa (35p), Anca Sipoş (11), Janina Simionca (8), Tena Matthews (14), Adelina Ştefan (13), Andreea Gligă (5), Laura Lungu (3), Tina Huff şi Carmen Bonciog. Echipa masculină de baschet SCM-CSS şi-a reprogramat meciul cu BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc pentru 24 februarie.

Pas mare spre evitarea retrogradării pentru fetele Victorinei Bora

Şi echipa feminină de handbal a clubului SCM Craiova a câştigat partida disputată în weekendul trecut. Jucătoarele pregătite de Victorina Bora şi Nicolae Drăgănoiu au învins, ieri, la Drobeta Turnu Severin, formaţia Universitatea Reşiţa, scor 36-38 (18-12) în etapa a 16-a din Liga Naţională. Este a doua victorie consecutivă pentru craiovence, dar şi cea mai categorică din acest sezon. „Suntem mai liniştite după această victorie. Am controlat meciul de la un cap la celălalt. Remarc evoluţia tuturor fetelor şi le felicit“, a spus antrenoarea-jucătoare Victorina Bora. Aceasta a mizat pe jucătoarele: Ildiko Barbu, Maria Vlăsceanu (portari), Dana Crap (5 goluri), Alexandra Gogoriţă (8), Gabriela Mihalschi (2), Carmina Bădiţă (1), Carmen Ilie (2), Mariana Dumitru (4), Oana Chitacu (5), Maria Rădoi (3), Elena Moise (6), Mihaela Briscan şi Elena Nicu. SCM a acumulat 10 puncte şi ocupă locul 11 în clasament, la patru puncte distanţă de următoarele două clasate, Cetate Deva şi HCM Buzău, iar Reşiţa rămâne pe ultimul loc, cu doar două puncte. 

Depăşiţi clar de Dinamo

Cu mai mulţi jucători nerefăcuţi complet după accidentări, echipa masculină de volei SCM-U Craiova nu a emis pretenţii în disputa cu Dinamo Bucureşti, fiind învinşi, sâmbătă, cu scorul de 3-0 (15, 16, 17), meci din cadrul rundei a 16-a din prima divizie. „Un meci slab făcut de noi. Poate cel mai slab din acest campionat. Este adevărat că am avut probleme medicale înainte de partidă, o parte din jucători nefiind refăcuţi sută la sută, şi acest lucru s-a simţit în teren. Trebuie să ne revenim din mers şi rapid pentru că miercuri vom avea un meci foarte important, acasă, cu Universitatea Cluj. De rezultatul lui depinde în mare măsură dacă vom intra în primele opt“, a spus antrenorul SCM-U, Dan Pascu. Acesta a început meciul cu Dinamo cu următoarea formulă de echipă: Briscan, Vânătoru, Schiesz, Pop, Todor, Todoran – Gavrilovic (libero). Au mai jucat: Bala, Teleleu şi Căpitanu.
Voleibalistele craiovene au stat în această rundă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS