14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAm ajuns la nivelul Ciprului

Am ajuns la nivelul Ciprului

Echipa condusă de Răzvan Lucescu n-a convins nici în al doilea amical de la Cyprus Cup, jucând de la egal la egal cu gazdele, iar selecţionerul este singurul care vede lucruri pozitive în jocul „tricolorilor“.

Naţionala României nu a obţinut nici o victorie în timp regulamentar la turneul amical Cyprus Cup, remizând cu Ucraina (2-2) şi Cipru (1-1). Doar în faţa gazdelor s-au impus „tricolorii“ conduşi de Răzvan Lucescu, scor 5-4, după penaltiuri, regulamentul competiţiei prevăzând o astfel de metodă de departajare. „Suntem în lumea a treia a fotbalului“, se plângea Răzvan anul trecut, dând de înţeles că fanii nu trebuie să aibă prea mari pretenţii de la naţională în această perioadă. Şi România a continuat de atunci să coboare de la lună la lună în clasamentul FIFA, ajungând pe locul 56.
Criticat de presa din România, dar şi de mulţi oameni de fotbal, Răzvan Lucescu a continuat să fie singurul care a găsit lucruri pozitive în jocul echipei naţionale: „Am luat gol din lovitură liberă destul de uşor. Ne-am debusolat şi am luat şi al doilea gol. Apoi am arătat dorinţă de a lupta până la capăt şi apreciez asta“, spunea alaltăieri tehnicianul, după primul meci de la Cyprus Cup, cel cu Ucraina.
După meciul cu Cipru, echipă cu care am jucat de la egal la egal, Lucescu şi-a făcut timp să-l laude pe fundaşul care a comis o gafă în urma căreia ciprioţii au egalat. „Grigore a făcut un meci foarte bun. Are calităţi extraordinare, probabil a fost un moment de lejeritate“, a spus antrenorul.

Contrazis până
şi de Mircea Sandu

Mircea Sandu l-a apărat pe Lucescu de mai multe ori, chiar şi după unele înfrângeri inexplicabile. Dar după ultima partidă, Sandu s-a declarat nemulţumit de evoluţia tricolorilor, părând deranjat că România a terminat la egalitate cu Cipru după 90 de minute. „Eu am văzut echipa noastră jucând fotbal doar 20 de minute, dar am ratat finalizarea şi apoi am intrat în jocul lor. A fost un meci de uzură şi cu mulţi nervi. Nu a fost un spectacol prea bun (…). Răzvan trebuie să găsească soluţii. Meciul cu Bosnia este incomparabil cu cel din seara asta“, a declarat Sandu.
Bilanţul lui Răzvan Lucescu la naţională este dezastruos. În 18 meciuri oficiale şi amicale jucate începând din iunie 2009, România nu a obţinut decât cinci victorii (dintre care trei în amicale) în faţa unor adversari nu foarte bine cotaţi: 1-0 cu Lituania (deplasare, preliminarii CM 2010), 1-0 cu Ungaria (deplasare, amical), 3-1 cu Feroe (acasă, preliminarii CM 2010), 1-0 cu Polonia (deplasare, amical), 3-0 cu Honduras (amical).

Rezultatele naţionalei cu Lucescu pe bancă
Lituania – România 0-1 (oficial), Ungaria – România 0-1 (amical), Franţa – România 1-1 (oficial), România – Austria 1-1 (oficial), Serbia – România 5-0 (oficial), România – Feroe 3-1 (oficial), Polonia – România 0-1 (amical), România – Israel 0-2 (amical), Ucraina – România 3-2 (amical), România – Macedonia 0-1 (amical), România – Honduras 3-0 (amical), Turcia – România 2-0 (amical), România – Albania 1-1 (oficial), Belarus – România 0-0 (oficial), Franţa – România 2-0 (oficial), România – Italia 1-1 (amical), România – Ucraina 2-2 (amical, 4-6 după penaltiuri), România – Cipru 1-1 (amical, 5-4 după penaltiuri).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII