15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Pavel joacă sâmbătă împotriva Craiovei

Florin Pavel joacă sâmbătă împotriva Craiovei

Handbalistul craiovean de 28 de ani s-a transferat zilele trecute de la CS Universitatea la HC Arad şi va debuta sâmbătă chiar împotriva formaţiei la care a crescut.

Handbalistul Florin Pavel a făcut pregătirea de iarnă alături de CS Universitatea Craiova, formaţie pentru care a şi evoluat câteva etape din acest sezon, dar primul meci oficial din acest an îl va găsi în postura de adversar al formaţiei oltene, pregătită de Costin Dumitrescu şi Cătălin Popescu.
Jucătorul de 28 de ani a semnat zilele trecute cu altă echipă din seria C din Divizia A, HC Arad, un contract valabil pe un an.
Pavel, care evoluează atât pe postul de extremă dreapta, cât şi de inter, va debuta la noua echipă sâmbătă, în prima etapă din 2011, chiar împotriva fostei formaţii, partida urmând să se dispute la Arad.
Handbalistului craiovean îi expirase în vara trecută înţelegerea cu CS Universitatea Craiova şi primise o ofertă din Dubai. Numai că arabii au întârziat să îl cheme şi jucătorul s-a hotărât să revină la CS Universitatea.
„A fost vorba despre un gentlemen’s agreement între noi şi Florin Pavel. Am stabilit că atunci când va trebui să plece în Dubai sau la altă formaţie unde este avantajos pentru el va pleca fără probleme. Nu îl puteam obliga să rămână la noi doar pe indemnizaţie“, a spus ieri Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova.
Pavel a fost achiziţionat de formaţia arădeană după ce un jucător important, Adrian Acea, a trebuit să se opereze de hernie şi a devenit indisponibil pentru o perioadă mai lungă de timp. Florin a participat deja la un amical în compania prim divizionarei Politehnica Timişoara, iar evoluţia sa l-a mulţumit pe noul său antrenor, Sabin Dacău: „Pavel este un handbalist foarte bun, stângaci, care poate juca inter şi extremă dreaptă. Se impunea acest transfer în condiţiile în care Acea va rata restul sezonului“.

„Pot pleca atunci când vreau“

Florin Pavel a declarat ieri că a ales echipa din Arad datorită ofertei financiare mai bune, dar şi pentru că poate pleca oricând doreşte. „Îmi pare rău că am plecat de la echipa mea de suflet, Craiova, dar am ales ce era mai bine financiar. Banii contează. Am semnat un contract valabil pe un an, dar am convenit că oricând doresc pot pleca. Intenţionez să prind un contract în străinătate. Varianta cu Dubaiul a picat până în vară. Am mai avut şi o ofertă din Israel, dar suma nu m-a tentat. Am fost şi la Cluj, echipă de Ligă Naţională, dar nu au acceptat să îmi dea voie să plec când ceream eu. Aşa că Aradul a fost cea mai bună soluţie şi sper să mă acomodez cât mai repede“.
După nouă etape disputate din acest sezon, CS Universitatea Craiova ocupă locul patru în seria C a Diviziei A, cu opt puncte (patru victorii, cinci înfrângeri), iar HC Arad se află pe poziţia a cincea, cu acelaşi număr de puncte, dar golaveraj inferior. Primul loc în serie este ocupat de HCM Făgăraş, care a acumulat 16 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS