15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGoana după puncte

Goana după puncte

Handbalistele de la SCM Craiova înfruntă, în deplasare, Cetate Deva, iar echipa care va câştiga se va îndepărta de zona „nisipurilor mişcătoare“ din Liga Naţională.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va disputa în această săptămână două meciuri extrem de importante, urmând să înfrunte două contracandidate în lupta pentru evitarea retrogradării.
Oltencele vor întâlni astăzi, în deplasare, pe Cetate Deva, de la ora 17.00, în direct la Digi Sport, în cadrul etapei a 15-a în Liga Naţională.
Cele două combatante au acumulat până acum acelaşi număr de puncte, 6, fiind vecine de clasament, Deva pe locul 11, iar Craiova pe locul 12. Tot 6 puncte are şi formaţia de pe locul 13, primul retrogradabil, CSM Buzău, dar golaveraj inferior. Cetate Deva are un ascendent moral în faţa craiovencelor, echipa antrenată de Victorina Bora şi Nicolae Drăgănoiu fiind singura „victimă“ în deplasare a ardelencelor în acest sezon.
Duminică, SCM Craiova va primi, la Drobeta Severin, vizita ultimei clasate în Ligă, Universitatea Reşiţa, echipă care are două puncte.
Antrenoarea-jucătoare a craiovencelor, Victorina Bora, a vorbit ieri despre cele două partide deosebit de grele: „Ne aşteaptă două jocuri extrem de importante. Primul va fi la Deva, în faţa unei echipe care, la fel ca noi, are nevoie de victorie. Din fericire, avem tot lotul valid şi sper ca pregătirea pe care am făcut-o înaintea acestui meci să-şi arate rezultatele. La fel de importantă este şi confruntarea de duminică cu Universitatea Reşiţa, formaţie care a obţinut recent primul succes din acest sezon. Sunt două meciuri extrem de importante din care ne dorim să obţinem cât mai multe puncte“. În loturile celor două formaţii sunt jucătoare care au evoluat, în urmă cu ceva timp, pentru echipa adversă. Portarul Ialomiţeanu şi Elena Moise (ambele de la Craiova) au jucat la Deva, iar portarul celor de la Cetate Deva, Delia Ghilă, a apărat în urmă cu câteva sezoane buturile porţii craiovene.

Carmen Cartas, cea mai bună marcatoare din Ligă

Deşi Cetate Deva este pe locul 11 în Liga Naţională, căpitanul formaţiei hunedorene, Carmen Cartas, ocupă primul loc în clasamentul marcatoarelor, cu 114 goluri reuşite. Cartas este urmată în clasament de Alina Branişte (Oţelul Galaţi) – 112 goluri şi Ada Moldovan (Dunărea Brăila) – 107 goluri.
Cele trei jucătoare sunt singurele care au depăşit „cota“ de 100 de goluri înscrise în campionat. Interesant este că în top 10 nu figurează nici o jucătoare de la campioana en-titre şi totodată liderul la zi, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Acest lucru este explicat prin faptul că Oltchim are un lot numeros şi valoros, iar jucătoarele sunt folosite prin rotaţie. Nici SCM Craiova nu are vreo jucătoare în clasamentul primelor zece marcatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS