14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTalida a închis poarta Oltchimului

Talida a închis poarta Oltchimului

Portarul Talida Tolnai a contribuit mult la victoria Oltchimului în faţa celor de la Buducnost.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a obţinut un succes extrem de important împotriva formaţiei Buducnost Podgorica, scor 21-20 (13-12), acesta fiind primul meci din Grupa I Principală a Ligii Campionilor la handbal feminin. În confruntarea cu muntenegrencele din Sala „Traian“ a debutat şi Anja Andersen pe banca tehnică a chimistelor, aceasta operând şi câteva modificări în formula de start, introducând-o pe „Alice“ Elisei pe poziţia de inter dreapta, în timp ce Vali Beşe a jucat pivot.
Meciul a început extrem de echilibrat, nici una dintre cele două echipe nedorind să-şi asume riscuri inutile. Portarul Talida Tolnai a avut o evoluţie extraordinar de bună, apărând şase aruncări ale adversarelor în primele 25 de minute, în timp ce turcoaica Yeliz Oliz a fost „vioara întâi“ pe faza de atac a Oltchimului, care a intrat la cabine cu un avantaj minim, scor 13-12.
Partea a doua a fost şi mai strânsă, cea mai mare diferenţă de pe tabelă fiind de două goluri. Pe fondul unei căderi a vâlcencelor, Buducnost a condus cu 17-15, Ozel şi Ardean au replicat imediat, aducând pe Oltchim în joc. Finalul a fost dramatic, formaţia noastră impunându-se cu 21-20 după ce Talida Tolnai a „închis poarta“ cu doar câteva secunde înainte de finalul disputei.
Din păcate, Cristina Neagu, declarată recent cea mai bună jucătoare din 2010, a avut o partidă foarte slabă, în care nu a reuşit să marcheze nici măcar un gol.
Pentru Oltchim au marcat următoarele: Elisei (8), Ozel (5), Puşcaşu (3), Pidpalova (2), Manea, Maier şi Fiera (1). De partea cealaltă, Buducnost a replicat prin: K. Bulatovic (5), Jovanovic (5), Popovic (4), Dokic (3), Knezevic (2), Radicevic (1).
În cealaltă dispută din grupă, RK Krim Mercator (Slovenia) a învins cu 30-26 (17-12) pe Itxako Reyno de Navarra (Spania). În etapa a doua, Oltchim va evolua sâmbătă, în deplasare, la Itxako, iar duminică se vor înfrunta Buducnost cu Krim Mercator.
În Grupa a II-a Principală s-au înregistrat următoarele rezultate: Dinamo Volgograd (Rusia) – Audi ETO Győr (Ungaria) 24-26 (11-14), HC Leipzig (Germania) – Larvik HK (Norvegia) 24-26 (12-13).

Tolnai, bucuroasă că şi-a ajutat echipa

La finalul jocului cu Buducnost, salvatoarea Oltchimului, Talida Tolnai, a afirmat că se bucură foarte mult că a putut să-şi ajute colegele, punctând că au contat enorm încurajările venite dinspre banca tehnică. „Mulţumesc Domnului că ne-a dat putere să câştigăm. Ne simţim extraordinar că am început cu dreptul şi sper să o ţinem tot aşa. Această victorie înseamnă foarte mult şi sper să ne dea Dumnezeu putere să o ţinem tot aşa. Toate echipele sunt puternice, dar noi ne facem treaba noastră. Anja Andersen ne-a susţinut şi ne-a încurajat chiar dacă am făcut greşeli, ne-a spus că nu-i nimic şi că meciul nu s-a terminat“, a spus Talida Tolnai pentru Digisport.
Cuvinte de laudă la adresa noii antrenoare a Oltchimului au avut şi Valentina Ardean Elisei, Steluţa Luca şi Cristina Neagu. „Simţeam că nu se mai termină meciul. A fost foarte greu. Anja Andersen este un pedagog extraordinar, lucrează foarte bine la psihic, ne încurajează întotdeauna. Cred că am fost mai unite ca de obicei, dar mai avem momente în care cădem, însă cred că pe parcurs o să rezolvăm şi problema aceasta“, a spus Elisei. „Anja Andersen a insistat foarte mult ca în apărare să facem un meci foarte bun. Avem alt început acum, cu un antrenor pe care de mult doream să-l avem la Vâlcea, cu o altfel de mentalitate. În trei zile am învăţat ce nu am învăţat în 22 de ani de handbal“, a punctat Steluţa Luca. „Nu spun că acest sezon nu este important, însă obiectivul nostru este să cucerim Liga Campionilor în următorul an. Voi rămâne la Vâlcea până când voi câştiga Liga Campionilor“, a promis Anja Andersen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS