14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul test pentru naţionala lui Răzvan Lucescu

Primul test pentru naţionala lui Răzvan Lucescu

„Tricolorii“ dau piept cu Ucraina în primul meci din cadrul turneului Cyprus Cup.

Naţionala României dispută prima partidă din 2011, una amicală, cu Ucraina, în cadrul turneului de pregătire din Cipru. De la ora 20.30 (TVR 1), pe stadionul Municipal din Paralimni, echipa condusă de Răzvan Lucescu trebuie să convingă suporterii din România că încă putem spera la o calificare la Campionatul European, acesta fiind unul dintre ultimele teste dinaintea meciului decisiv cu Bosnia, programat în martie, în preliminarii.
La selecţia făcută pentru acest meci, Răzvan a surprins din nou, convocând câţiva jucători care nu s-au remarcat cu nimic în ultimul timp la echipele de club la care evoluează, cum ar fi Apostol (Steaua, Unirea Urziceni), Roman (Rapid) sau chiar George Florescu, mijlocaşul evoluând acum în liga a 2-a din Rusia, la Alania Vladikavkaz. Căpitanul Cristi Chivu a fost menajat de Lucescu, care a considerat că jucătorul lui Inter este prea obosit pentru a mai juca în Cipru, după meciurile solicitante disputate cu Inter Milano.
O posibilă echipă de start a României în meciul cu vecinii ucraineni este greu de ghicit, având în vedere că Lucescu Junior a schimbat până acum componenţa primului unsprezece de la meci la meci. Nu este exclus ca la partida programată în Cipru să apară încă din primul minut câţiva jucători tineri, precum Gardoş de la Steaua sau Râpă de la Oţelul Galaţi. Singurele certitudini din formaţia de început par Florescu, unul dintre preferaţii selecţionerului, şi Bogdan Stancu, aflat în mare formă. Portarul Universităţii Craiova, Silviu Lung, este şi el în lotul naţionalei pentru acest meci.

Ucrainenii joacă doar amicale

Adversara României de astăzi, Ucraina, joacă, începând de anul trecut, doar partide de pregătire, având în vedere că este calificată deja pentru Campionatul European din 2012, în calitate de ţară organizatoare.
Selecţionerul Yuriy Kalytvyntsev a convocat 23 de jucători pentru turneul din Cipru. Nu lipsesc vedetele Dmytro Chyhrynskiy (Şahtior), Anatoliy Tymoschuk (Bayern München) şi Andriy Shevchenko (Dinamo Kiev). Grosul lotului este alcătuit din jucători de la cele mai bune echipe pe plan intern, Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev.
Meciul România – Ucraina va fi arbitrat de Stefan Johanesson, în timp ce celălalt meci din cadrul turneului Cyprus Cup, Cipru – Suedia, programat de la ora 19.00, la Nicosia, va fi condus de românii Alexandru Tudor (arbitru). În cazul în care va învinge pe Ucraina, România va juca finala turneului cu învingătoarea dintre ciprioţi şi suedezi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII