14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPiloţi craioveni, premiaţi la Gala Campionilor

Piloţi craioveni, premiaţi la Gala Campionilor

Piloţii craioveni David Dugăeşescu (14 ani), campion naţional de karting la clasa KF3, şi verişoara sa, Alexandra Marinescu (foto), de 10 ani, cea mai bună junioară din ţară, s-au numărat printre premianţii de la Gala Campionilor 2010 la automobilism şi karting sportiv, eveniment desfăşurat recent în Bucureşti. David, care concurează pentru echipa Dumagas Racing din Craiova, a primit o cupă pentru titlul de campion naţional la KF3 şi o cupă pentru locul doi în Campionatul sud-est european, iar Alexandrei, care reprezinta clubul Selena Motor Sport Bacău, i-a fost înmânată o cupă pentru clasarea pe locul patru la categoria mini, într-o competiţie în care s-a duelat doar cu băieţi.
Tot în cadrul Galei Campionilor, la karting, au mai fost premiaţi următorii sportivi: Dionisios Marcu (campion mondial), Robert Vişoiu, Andrei Atanasiu şi Petruţ Florescu, toţi cu performanţe deosebite la concursurile internaţionale. Andrei Ponta a primit o cupă pentru cel mai tânăr concurent din campionatul naţional de karting, iar Cristian Serbu – pentru cel mai promiţător debut.
La automobilism au fost premiaţi: echipajul Edwin Keleti şi Victor Ponta (pentru cea mai bună clasificare românească într-o etapă WRC, Spania 2010), echipajul auto Marco Tempestini şi Dorin Pulpea (câştigător al Cupei Europei de Est la raliuri) şi echipajul auto Costel Căşuneanu şi Maurilio Zani (pentru cea mai bună clasare într-o etapă de Cupă Mondială FIA Rally Raid). De asemenea, au primit diplome directorii filialelor judeţene ACR din Dolj, Satu Mare şi Hunedoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS