15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChimistele turează motoarele

Chimistele turează motoarele

Clubul Oltchim a pus 1.000 de bilete la vânzare pentru meciul cu Buducnost, primul din acest an din Liga Campionilor.

Cea mai bună echipă de handbal feminin din România, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va debuta duminică, de la ora 18.00, pe teren propriu, în Grupa I Principală a Ligii Campionilor, oponentă fiindu-i formaţia muntenegreană Buducnost Podgorica. „Galacticele“ oltene revin în cea mai importantă competiţie intercluburi după două luni şi jumătate de la disputarea ultimei partide din Grupa C preliminară, fază pe care au încheiat-o pe locul secund, cu 8 puncte. Între timp, 11 dintre jucătoarele lui Kovacs Peter au câştigat medaliile de bronz la CE din luna decembrie, iar Cristina Neagu a fost declarată cea mai bună jucătoare a lumii în 2010. „Este cu siguranţă cel mai important trofeu pentru mine, iar momentul în care l-am primit a fost unul foarte frumos. În acest moment, îmi doresc foarte mult să câştig şi un trofeu colectiv şi sper ca acesta să vină la vară. Atunci când voi cuceri şi un astfel de trofeu, mă voi gândi de două ori care dintre aceste trofee este mai important pentru cariera mea. Sper ca 2011 să fie un an şi mai bun“, a spus luni seară Cristina Neagu, recompensată de IHF şi cu 10.000 de euro.
Programul meciurilor campioanei României în Grupa I Principală este următorul: cu Buducnost (duminică, pe teren propriu), cu Itxako Navarra (12 februarie, în deplasare), cu Krim Ljubljana (20 februarie, pe teren propriu), cu Itxako (6 martie, pe teren propriu), cu Buducnost (13 martie, în deplasare) şi cu Krim (19 martie, tot în deplasare).
Primele două clasate din grupă se vor califica în semifinale, în care vor evolua încrucişat cu formaţiile de pe primele două poziţii din Grupa II Principală, în care evoluează Gyor ETO (Ungaria), Larvik HK (Norvegia), HC Leipzig (Germania) şi Dinamo Volgograd (Rusia).

„Avem neapărat nevoie de un succes“

Interul Cristina Neagu a mai spus luni seară, la revenirea în ţară de la Malmo, unde a fost premiată de oficialii IHF, că îşi doreşte ca Oltchim să debuteze cu un succes clar în Grupa I Principală şi să-şi mulţumească inimoşii suporteri. „Mai avem doar câteva zile până la debutul în grupele principale ale Ligii Campionilor. Vom juca acasă cu Buducnost Podgorica şi avem neapărat nevoie de un succes în faţa suporterilor noştri“, a punctat cea mai bună jucătoare a lumii.
La meciul de duminică vor fi prezenţi şi aproximativ 120 de fani ai echipei adverse. Conducerea clubului Oltchim a anunţat că mâine va pune în vânzare 1.000 de bilete, la preţul de 40 de lei tichetul.
De asemenea, conducerea olteană a anunţat că a prelungit contractele jucătoarelor de bază, inclusiv al Cristinei Neagu, reuşind totodată şi transferul extremei Iulia Manaharova, pe ultima sută de metri. „Aveam o dorinţă foarte mare să joc la o echipă cunoscută, pentru că mi-am dorit să pot juca la un nivel înalt. În Ucraina nu aveam posibilitatea asta şi prin transferul meu la Oltchim sper să pot creşte în valoare. Ştiu că Oltchim este finalista Ligii Campionilor din sezonul trecut şi pentru mine este o onoare să îmbrac tricoul acestui club“, a declarat Managarova pentru site-ul oficial al Oltchimului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS