15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie categorică a orădenilor

Victorie categorică a orădenilor

SCM-U Craiova – CSM Oradea 71-86 (13-14, 13-26, 18-16, 27-30)
Sala Sporturilor
„Ion Constantinescu“, spectatori: 300.
SCM-U: Menelik (2 p), Wooten (14 p), Lăpădat (4p), Albu, Filovici (3p), Wohlleb (16p), Stojakovic (10p), I. Corneanu, Dodoc (6p), Simms (16p). Antrenori: Adrian Budurean şi Marius Toma.
CSM: Pascu (3p), L. Szijarto, Maric (14p), Paşca (2p), Stretea, Topchov (6p), Mandic (11p), Lazăr (3p), T. Mitchell (16p), Schachtner (31p). Antrenor: Cristi Achim.
Au arbitrat: Ciprian Stoica, Gabriel Dima, Sorin Drugău.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova nu au mai repetat jocul bun din etapa trecută, când au întrecut campioana CSU Asesoft Ploieşti, şi au fost învinşi de CSM Oradea la 15 puncte diferenţă, scor 86-71.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a suferit miercuri seară, pe teren propriu, al patrulea eşec din opt partide disputate, fiind depăşită cu scorul de 86-71 (13-14, 13-26,
18-16, 27-30) de către CSM Oradea. Jucătorii craioveni nu au mai avut o evoluţie atât de bună ca în partida precedentă, când au învins campioana CSU Asesoft Ploieşti, echipa orădeană fiind cea care a condus ostilităţile pe tot parcursul jocului. Primul sfert a fost echilibrat, apoi, în repriza următoare, formaţia vizitatoare s-a desprins şi a intrat la pauză cu un avantaj de 14 puncte, scor 40-26. Sfertul următor a fost adjudecat de craioveni, iar înainte de ultima repriză, CSM Oradea conducea cu 56-44. În ultimul sfert s-au marcat 57 de puncte. Elevii lui Adrian Budurean au încercat să reducă diferenţa, dar victoria a fost adjudecată, fără probleme, de formaţia bihoreană. Americanul Schachtner a contribuit decisiv la succesul oaspeţilor, acesta transformând cinci aruncări de trei puncte şi alte opt de două puncte, înscriind 31 din cele 86 de puncte ale echipei sale.
„A fost primul meci foarte bun al lui Schachtner. A fost şi loc pentru un joc de genul lui. A avut foarte multe căi deschise, este un jucător care aruncă mult de la distanţă. Craiova s-a apărat mult în zonă, eu ştiam lucrul acesta că i-am urmărit foarte atent şi am profitat“, a explicat tehnicianul CSM Oradea, Cristi Achim. Tehnicianul a adăugat că SCM-U Craiova va ceda cu greu puncte acasă: „Am obţinut o victorie importantă în faţa unei echipe pe val, care a bifat nişte succese grele, cu Sibiu şi Ploieşti. Cred că în Bănie se va câştiga greu, iar echipa de aici va mai obţine nişte victorii frumoase“.

„Totul s-a obţinut
până acum prin muncă“

De partea cealaltă, antrenorul craiovean Adrian Budurean, a declarat că elevii săi au suferit o cădere în joc normală: „Mă aşteptam să avem această cădere de formă, dar am sperat totuşi că reuşim să depăşim această cădere săptămâna viitoare. Am avut trei-patru meciuri bune în care am atins vârful de formă. Orădenii au fost mai proaspeţi decât noi, dar sunt convins că în retur va fi alt joc. Valoarea jucătorilor noştri nu este deosebită. Creşte de la zi la zi. Totul s-a obţinut până acum pe muncă. Suntem o echipă mică şi trebuie să facem paşi mărunţi şi siguri pentru a ajunge la obiectivul propus“. Echipa din Bănie va juca mâine, la Târgu Jiu, cu Energia Rovinari, în derbiul Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS