16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCSM rămâne în cursă

CSM rămâne în cursă

CSM Vâlcea – ACU Arad 4-2

Stadion „Municipal“, spectatori: 700.

Au marcat: Câju ‘39 (p), ‘56, Sg. Popescu ‘54, Dobre ‘80 (p) / Paina (‘66), R. Lung (‘73).

CSM: Perianu – Mihuţ, C. Dinu, Kutlakic, Goge – I. Popa (‘53, Sg. Popescu), Săceanu, Câju (‘65, Disney), R. Dobre – Stromajer, Orac (‘77, Vătavu). Antrenor: Alin Artimon.

ACU: Paşcălău – Negriţa, Nicolau, R. Lung (‘86, C. Roşca), Filaret – Miţiţi (‘61, Târlea), Onu, Muşuioaia, C. Bota (‘61, Drăgan), Iambor – Paina. Antrenor: Costel Bogoşel.

Au arbitrat: Ş. Erdei – M. Fridl, I. Bârjac.

Pentru a rămâne în cursa promovării, CSM Vâlcea nu avea altă variantă decât victoria în partida de pe teren propriu cu ACU Arad. Suporterii din Zăvoi au taxat rezultatele slabe din ultimele etape, doar 700 de vâlceni luând loc în tribunele stadionului „Municipal". Elevii lui Alin Artimon au început prudent partida şi nu au riscat în atac, chiar dacă arădenii au intrat în teren cu un singur vârf împins, Paina. Gazdele au „accelerat" în finalul primei reprize şi Enache Câju a fost faultat clar în careu în minutul 39, tot el transformând lovitura de pedeapsă şi pecetluind rezultatul pauzei.

Partea a doua a meciului a fost mai animată. Artimon a mutat bine şi l-a trimis în teren pe Sergiu Popescu, care la numai un minut de la schimbare a mărit avantajul, şutând sec din interiorul careului lui Paşcălău. În minutul 56, Câju a avut o execuţie de generic, de la 16 metri distanţă de poarta adversă, şi la 3-0 nimeni nu se mai gândea că Vâlcea poate avea probleme. Gazdele s-au relaxat şi nu s-au trezit nici după primul gol al oaspeţilor (‘66), atunci când Paina a scăpat singur cu Perianu şi nu a greşit ţinta. În minutul 73, Răzvan Lung a redus handicapul la un singur gol, punctând cu capul din interiorul careului, şi cele trei puncte nu mai păreau aşa de sigure. Abia atunci Vâlcea s-a trezit la viaţă şi Răzvan Dobre a adus liniştea, cu zece minute înainte de final, transformând o lovitură de la 11 metri, scoasă de Stromajer.

Scorul final a fost 4-2 şi CSM Vâlcea se menţine la două puncte de promovare. „Sunt mulţumit de joc şi de rezultat, dar nu şi de faptul că tremurăm după ce conducem detaşat. Sper să ne refacem rapid şi miercuri să avem prospeţimea necesară pentru a scoate un rezultat bun la Alba Iulia", a spus tehnicianul vâlcenilor, Alin Artimon.

Meciul decisiv va avea loc miercuri, la Alba Iulia, acolo unde vâlcenii nu trebuie să piardă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS