15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFără Mutu, Fiorentina se scufundă

Fără Mutu, Fiorentina se scufundă

Echipa antrenată de Cesare Prandelli a pierdut meciul cu Udinese şi se depărtează de locurile de Champions League, iar în jocul echipei din Florenţa se simte din plin absenţa atacantului român.

Absenţa atacantului român Adrian Mutu se simte din plin la Fiorentina. Echipa pregătită de Cesare Prandelli a pierdut fără drept de apel la Udine, cu 3-1, în etapa a 32-a din Serie A, şi este în pericol să piardă poziţia a patra, care asigură un loc în Champions League. „Briliantul“ va reveni în primul unsprezece al formaţiei din Florenţa abia peste o lună, când va încheia perioada de recuperare după intervenţia chirurgicală suferită la genunchi. „Absenţa lui Mutu a cântărit foarte mult în meciul cu Udinese. Fără el, Fiorentina este cu totul altă echipă. Şi a mai lipsit şi Felipe Melo. Antrenorul Prandelli trebuie să se descurce cu ce are la dispoziţie, numai că Jovetic şi Almiron nu se ridică tot timpul la nivelul celor pe care trebuie să-i înlocuiască“, a scris Corriere dello Sport.
Pe stadionul „Friuli“ din Udine, gazdele au condus cu 2-0, graţie golurilor marcate de Asamoah (‘9) şi D’Agostino (‘47), iar Dainelli a redus din diferenţă în minutul 67. Două minute mai târziu, D’Agostino a majorat din nou diferenţa de pe tabelă la două puncte.
Fiorentina ocupă locul al cincilea în clasament, la două puncte distanţă de Genoa, ocupanta poziţiei a patra, care a pierdut cu 1-0 pe teren propriu partida cu Lazio. Pentru echipa din Florenţa urmează un meci greu, cu Roma, altă pretendentă la un loc de Champions League.

Codrea a jucat o oră

Paul Codrea a fost titular în partida pe care echipa sa, Siena, a pierdut-o cu 2-0, pe teren propriu, în faţa lui Chievo Verona. Pentru oaspeţi, a marcat Pellisier în minutele 22 şi 48. Codrea a fost schimbat în minutul 61, când în locul lui a intrat Frick.
„Nu a strălucit ca la alte meciuri, dar a făcut ordine în jocul Sienei la mijlocul terenului şi a fost şi aproape de gol în prima repriză, când a prins un şut frumos din voleu, din afara careului“, a scris agenţia Datasport despre Codrea, pe care l-a notat cu 6 pentru evoluţia sa. Siena ocupă locul al 15-lea după această înfrângere, la 11 puncte distanţă de retrogradare.
Cristian Chivu a fost titular şi a jucat pe durata întregului derbi Juventus – Inter, disputat sâmbătă seară şi încheiat la egalitate, 1-1. „Atent, precis, şi-a arătat calităţile“. Aşa a caracterizat Datasport prestaţia românului, care a primit 6,5. Ballotelli a marcat pentru Inter în prima repriză, iar fundaşul Grygera a egalat în minutul 90. Inter este lideră şi păstrează o distanţă de zece puncte faţă de Juventus, care a fost egalată la puncte de Milan, învingătoare cu 5-1 în faţa lui Torino (3 goluri Inzaghi, Kaka, Ambrosini, respectiv Franceschini).
Nicolae Dică nu a jucat la Catania în meciul cu Sampdoria (2-0) şi nici Radu Ştefan la Lazio în partida cu Genoa (1-0).

Campionatul Italiei, etapa a 32-a
Rezultatele înregistrate la sfârşitul săptămânii în Serie A: Inter – Juventus 1-1, Genoa – Lazio 0-1, Udinese – Fiorentina 3-1, Roma – Lecce 3-2, Palermo – Bologna 4-1, Siena – Chievo 0-2, Atalanta – Reggina 0-1, Catania – Sampdoria 2-0, Milan – Torino 5-1. Clasament: 1. Inter 74 puncte, 2. Milan 64, 3. Juventus 64, 4. Genoa 57, 5. Fiorentina 55, 6. Roma 52, 7. Palermo 49, 8. Cagliari 48, 9. Lazio 47, 10. Udinese 42, 11. Atalanta 41, 12. Catania 40, 13. Sampdoria 40, 14. Napoli 39, 15. Siena 37, 16. Chievo 34, 17. Torino 27, 18. Bologna 26, 19. Lecce 24, 20. Reggina 23.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU