14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNotă maximă pentru Universitatea

Notă maximă pentru Universitatea

Universitatea Craiova – CFR Cluj 4-1

Au marcat: Fl. Costea ‘1, ‘68, D. Stoica ‘7 (pen.), M. Costea ‘70 / Alcantara ‘43.

Stadion „Ion Oblemenco", spectatori: 18.000.

„U" Craiova: Bornescu – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski (‘77, Bărboianu), Şoavă – Wobay (‘73, Gîngioveanu), M. Costea (‘83, Dina), Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

CFR Cluj: Nuno Claro – Viera, Galiassi (‘46, D. Flores), Alcantara, Panin – Frangipane (‘60, D. Ruiz), Dani, Peralta, Mara, Pereira (‘80, Deac) – Y. Kone. Antrenor: Ales Jindra.

Cartonaşe galbene: D. Stoica, Bornescu, M. Costea / Alcantara, D. Flores.

Au arbitrat: Al. Deaconu – M. Savaniu, Ed. Dumitrescu.

Alb-albaştrii au trecut cu brio examenul susţinut în faţa campioanei României, fraţii Costea fiind din nou premianţii Ştiinţei.

Craiovenii au sfinţit porţile, au chemat suporterii la stadion şi au încins grătarele, hotărâţi să tranşeze partida în favoarea lor după aproape cinci ani fără victorie în faţa „ceferiştilor". Meciul a început cum nici nu visau spectatorii din Bănie, cu două goluri în poarta ardelenilor în numai şapte minute. Prima reuşită a juveţilor s-a consemnat în secunda 54, când Mihai Costea a driblat foarte bine în banda dreaptă, a centrat în careul mic, Wobay a urmărit mingea, portarul Nuno Claro a respins până la Florin Costea, iar acesta din urmă a făcut miile de suporteri să exulte.

La următoarea fază de atac a Ştiinţei, Şoavă, preferat de Napoli în linia de mijloc, a fost călcat de Viera, craioveanul a căzut în careu şi a obţinut penaltiul dorit. Dorel Stoica a transformat şi a adus Universităţii un avantaj liniştitor pe tabelă. Fundaşul oltean a dedicat golul nepotului său, conform mesajului de pe tricoul purtat pe sub echipamentul oficial, gestul lui fiind sancţionat însă de arbitrul Deaconu. Oaspeţii au avut două încercări timide de a pune în pericol poarta lui Bornescu, dar acesta a intervenit la timp de fiecare dată.

Putea fi 3-0 pentru alb-albaştri în minutul 29, însă Wobay a încercat o execuţie prenţioasă în locul unui şut sănătos, după o acţiune concepută de activul Mihai Costea. Finalul primei părţi a fost unul nefericit pentru olteni, care au primit gol după o fază fixă, la un corner de pe partea stângă. Alcantara (‘43) s-a înălţat dintre Stoica şi Găman şi a marcat, spre dezamăgirea asistenţei.

 

Afacere de familie

 

Florin Costea a înscris în minutul 49, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Apoi, ardelenii au avut două ocazii prin Diego Ruiz (‘61) şi Pereira (‘63). Câteva minute mai târziu, Fl. Costea a reuşit să se desprindă de marcaj evitând foarte bine ofsaidul, l-a driblat pe Nuno Claro, dar a şutat pe lângă poarta goală, făcându-i pe suporteri să-şi pună mâinile în cap. Briliantul Craiovei a răzbunat însă toate ghinioanele în minutul 68, când a marcat după o centrare excelentă a lui Dănănae.

Mihai Costea nu s-a lăsat nici el mai prejos, trecându-şi numele pe lista marcatorilor la o fază care le-a readus aminte suporterilor craioveni de şarjele lui Gică Craioveanu. Mezinul familiei Costea a preluat mingea în
apropierea centrului terenului, a făcut o cursă până la margina careului mare, de unde l-a „executat" pe Nuno Claro, înche-ind conturile acestui meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

92 COMENTARII