14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAcomodare în Bănie, amical în Oraşul Minunilor

Acomodare în Bănie, amical în Oraşul Minunilor

Alb-albaştrii au efectuat ieri primul antrenament la Craiova după revenirea din cantonamentul din Antalya, iar astăzi susţin, în deplasare, un amical cu FC Caracal.

Universitatea Craiova a intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte pregătirea returului. Ieri, elevii lui Nicolo Napoli s-au reunit din nou în Lunca Jiului, majoritatea jucătorilor şi o parte din staff-ul tehnic ajungând la cantonament la ora 16.00. Cam în acelaşi timp, antrenorul Nicolo Napoli, preparatorii fizici Busolin şi Donato, dar şi atacantul Jeremie Njock aterizau pe Aeroportul din Craiova. Cei patru s-au alăturat de urgenţă celorlalţi alb-albaştri, iar cu puţin timp înainte de ora 17.00, juveţii au început primul antrenament acasă de după perioada de acumulări din Turcia.
Nicolo Napoli a comandat un antrenament lejer, cu alergări uşoare, stretching, gărduleţe, dar şi câteva exerciţii tehnico-tactice, încercând să-şi acomodeze jucătorii cu atmosfera din Bănie. Italianul a avut la dispoziţie un lot compus din 23 de jucători. Dintre cei 24 de fotbalişti deplasaţi în Turcia au lipsit juniorii Cătălin Crăciun şi Ionuţ Popescu, care au fost convocaţi la lotul naţional. În schimb, sub „arme“ a apărut camerunezul Jeremie Njock. Acesta a ratat ambele stagii de pregătire din Turcia pentru a urma un program de recuperare la o clinică din Belgia, dar zilele trecute a anunţat că în maximum trei săptămâni va fi apt de joc.

Amical gratis pentru suporteri

Alb-albaştrii se vor deplasa astăzi la Caracal, pentru un prim test de verificare printre olteni. Partida va începe la ora 15.00, iar organizatorii, oficialii echipei FC Caracal, au anunţat că intrarea va fi liberă pentru cei care vor dori să vadă la lucru cele două formaţii. Se aşteaptă ca stadionul din „Oraşul Minunilor“ să fie luat cu asalt de suporterii alb-albaştri, care sunt curioşi să vadă cum arată echipa după pregătirea de iarnă, având în vedere că trupa lui Napoli şi-a propus în retur un parcurs de excepţie, care să-i permită accederea în Cupa UEFA.
Tehnicianul italian a dat asigurări că Ştiinţa este puternică, fiind mulţumit de modul în care s-au pregătit juveţii în Antalya. „Am făcut o pregătire foarte bună, echipa a atins parametrii pe care mi i-am propus. Chiar dacă mai sunt aproape două săptămâni până la meciul cu Poli Iaşi, pot spune că suntem pregătiţi de retur. Sunt optimist, aş putea spune că vom lua campionatul, dar trebuie să rămânem obiectivi. E un campionat foarte echilibrat, va fi un retur extrem de greu. Putem reuşi însă a doua parte a sezonului mai bună decât prima“, a susţinut Napoli.

Soluţii pentru atac

Wobay, Baird şi Florin Costea au fost jucătorii pe care Napoli s-a bazat preponderent în atac, în meciurile din tur. Pentru că Baird nu este refăcut după operaţia la genunchi, italianul încearcă să-i găsească un înlocuitor şi se pare că l-a găsit. Ba chiar susţine că are mai multe variante la dispoziţie pentru a crea concurenţă în ofensivă. „Îmi pun speranţe în Tănasă, care a revenit în această iarnă şi s-a pregătit bine. Am înţeles că şi Njock ne va putea ajuta. Să nu-l uităm pe Costea II, care a progresat mult în ultima vreme“, a mai spus Napoli.
Ciprian Tănasă pare preferatul lui Napoli, acesta având mari şanse să înceapă returul în echipa titularilor, chiar dacă în meciurile de pregătire nu a reuşit decât un gol, şi acela în amicalul cu amatorii de la Sportfreunde Siegen (scor 2-0). Dina şi Gîngioveanu pot fi şi ei soluţii în ofensivă, în funcţie de sistemul de joc pe care îl va folosi italianul, dar şi de forma de moment a celorlalţi atacanţi olteni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII