14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGabi Boldici: Costea va avea urmaşi la naţională

Gabi Boldici: Costea va avea urmaşi la naţională

Secundul lui Victor Piţurcă a afirmat că, pe lângă Briliantul Craiovei, au fost şi vor fi şi alţi jucători de la Ştiinţa în vizorul FRF pentru naţionala mare.

– Pentru amicalul cu Croaţia a fost convocat doar un jucător de la Universitatea Craiova, Florin Costea, deşi se zvonea că vor fi mai mulţi. Ce s-a întâmplat?
– Au fost, într-adevăr, mai mulţi fotbalişti de la Ştiinţa în atenţia noastră, dar selecţionerul aşa a decis ţinând cont de anumite criterii. Şi ceilalţi jucători, care n-au fost convocaţi pentru amicalul cu Croaţia, au şanse pentru partidele următoare, dar depinde, am tot spus-o, doar de ei, de evoluţiile lor. Sunt mulţi tineri alb-albaşti chemaţi la lotul de tineret. Aşadar, Universitatea revine în prim-planul fotbalului. Aştept să fie iar ca pe vremea când de la Craiova plecam două compartimente de tren spre convocările de la loturile naţionale!
– Aşteptăm returul pentru o posibilă calificare a Craiovei în cupele europene şi atunci altele vor fi datele problemei.
– Am mai vorbit despre acest subiect, am văzut şi multe opinii ale altor oameni de fotbal. Toţi afirmăm cam acelaşi lucru, că Universitatea este o echipă tânără, frumoasă, cu reale talente, cu şanse de a juca în cupele europene. Am aceeaşi părere bună, dar în campionat oltenilor le trebuie constanţă, o gestionare bună şi atentă a momentului şi, nu în ultimul rând, arbitraje corecte. Va fi un retur de foc. M-aş bucura, ca şi miile de suporteri olteni, să vedem Ştiinţa în cupele europene.

Naţionala României trebuie ajutată
 
– Revenind la subiectul zilei, naţionala, ce noutăţi aveţi?
– Amicalul de mâine (astăzi –  n.r.) cu Croaţia este un test important, naţionala lor este valoroasă şi nu a fost aleasă întâmplător tocmai înaintea meciului cu Serbia. Nu cred că spun o noutate dacă afirm că aceste două naţionale, Croaţia şi Serbia, au un stil destul de asemănător. După acest test de mâine (astăzi – n.r.), totul va fi canalizat spre partidele oficiale importante din primăvară, cu Serbia şi Austria. Sunt destule probleme şi emoţii, aşa-i în fotbal. Ar trebui ca, în ajunul meciurilor importante pentru calificarea echipei naţionale, să facem front comun pentru ca România să reuşească să se califice la Campionatul Mondial din Africa de Sud. „Noutatea“ ar fi că unii din presă speculează orice tocmai în ajunul acestor întâlniri capitale.
– La ce vă referiţi?
– S-a comunicat numele celui care ne va arbitra contra Serbiei, grecul Vassaras, cel care a condus în 2007 partida de la Constanţa, România – Olanda, 1-0. Deja s-a pus o mare presiune pe acest arbitru, scriindu-se că Vassaras este „omul ales pentru a influenţa meciurile importante“. Am o relaţie foartă bună cu ziariştii, respect munca acestora, dar în acest caz nu prea înţeleg de ce trebuie creată o asemenea atmosferă înaintea unei partide aşa de importante?! Nu sunt problemele mele şi poate nici n-ar trebui să fac asemenea comentarii. Cum spuneam, sunt însă surprins de presiunea care deja s-a creat asupra partidei cu Serbia. Şi, culmea, meciul este chiar de ziua mea de naştere. Vreau să fiu fericit de ziua mea!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU