21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMarica nu a reuşit să se răzbune

Marica nu a reuşit să se răzbune

Cupa Germaniei

VfB Stuttgart – Bayern München 1-5
Stadion „Gottlieb-Daimler“, spectatori: 55.000.
Au marcat: Gomez ’84 / Schweinsteiger ’14, ’55-penalti, Ribery ’16, Toni ’43, Ze Roberto ’59.
VfB Stuttgart: Lehmann – Osorio, Tasci, Delpierre, Boka – Khedira, Hitzlsperger – Hilbert (’46 Marica), Bastürk (’57 Lanig), Simak – Gomez. Antrenor: Markus Babbel.
Bayern München: Rensing – Lell, Lucio, Demichelis, Lahm – Schweinsteiger (’59 Hamit Altintop), Van Bommel (’46 Ottl), Ze Roberto, Ribery – Toni (’67 Donovan), Klose. Antrenor: Jürgen Klinsman.
A arbitrat: Herbert Fandel.

 Revenit după accidentarea pe care o suferise în decembrie, în meciul din Bundesliga cu Bayern München, atacantul român al formaţiei VfB Stuttgart dorea să-şi ia revanşa în faţa bavarezilor în partida din Cupa Germaniei, însă echipa sa a fost umilită cu 5-1.

Formaţia Bayern München a câştigat, cu scorul de 5-1, partida disputată în deplasare cu VfB Stuttgart, din optimile Cupei Germaniei. Trupa lui Jürgen Klinsman a obţinut calificarea în sferturile de finală ale competiţiei graţie golurilor marcate de Schweinsteiger (‘14, ‘55-penalti), Ribery (‘16), Toni (‘43) şi Ze Roberto (‘59), în timp ce pentru Stuttgart a marcat Gomez (‘84).
Sferturile de finală ale Cupei Germaniei se vor desfăşura pe 3 şi pe 4 martie, semifinalele, pe 21 şi pe 22 aprilie, iar finala este programată pe 30 mai, la Berlin.

Marica a jucat doar o repriză

Atacantul român Ciprian Marica a fost introdus pe teren în minutul 46, în locul lui Hilbert. Revenit după o accidentare şi incomplet pregătit fizic, internaţionalul român susţinea înaintea disputei cu formaţia bavareză că va înscrie dacă antrenorul Markus Babbel îl va utiliza. Marica a suferit o ruptură musculară în luna decembrie a anului trecut, chiar în meciul din Bundesliga cu Bayern München, şi îşi dorea să se răzbune pe bavarezi în meciul de marţi, din Cupa Germaniei. „Mă simt bine, dar trebuie să trag tare la antrenamente pentru a recupera perioada de pregătire pe care am pierdut-o când am fost accidentat. Sunt atent şi nu o să forţez dacă nu sunt pregătit sută la sută, pentru a nu risca o recidivă. Îmi doresc enorm să joc în derbiul cu Bayern München şi să dau gol, pentru a-i face fericiţi pe suporteri. Sănătatea e însă mai importantă acum, pentru că urmează un retur de campionat foarte greu, cu meciuri de foc şi la echipa de club, şi la naţională“, susţinea Marica înaintea disputei cu Bayern.
Tehnicianul Markus Babbel l-a menajat pe atacantul român în prima repriză şi l-a trimis pe teren în minutul 46, însă deznodământul partidei fusese deja hotărât, Bayern conducând la pauză cu 3-0. Marica a jucat destul de bine şi a avut două oportunităţi de a marca, pe care însă le-a irosit.

Bavarezii şi-au umilit adversarii

Cei 55.000 de suporteri ai lui Stuttgart prezenţi marţi pe arena „Gottlieb-Daimler“ au fost dezamăgiţi de favoriţii lor, care au fost umiliţi de bavarezi, părăsind cu capul plecat Cupa Germaniei. Bayern şi-a asigurat victoria încă din prima repriză, începându-şi recitalul în minutul 14, când Bastian Schweinsteiger a deschis scorul cu un şut plasat la colţul lung. După doar două minute, Ribery a ridicat scorul la 2-0, mijlocaşul francez marcând cu uşurinţă la o fază în care apărarea gazdelor a fost visătoare. Jucătorii lui VfB Stuttgart au simţit din plin şocul celor două goluri încasate, iar Bayern a profitat de situaţie şi a controlat jocul, beneficiind şi de un penalti în minutul 21, ratat de Ribery, care a încercat să-l umilească pe Lehmann cu un lob pe centrul porţii. Scorul pauzei, 3-0, a fost stabilit de atacantul italian Luca Toni, care a fructificat o pasă a lui Ribery.
În repriza secundă, elevii lui Klinsman au atacat la fel de furibund ca şi în prima parte a meciului, iar Schweinsteiger a înscris pentru 4-0 dintr-o lovitură de la 11 metri. Brazilianul Ze Roberto a punctat pentru 5-0 în minutul 59, golul de onoare al gazdelor fiind reuşit de Mario Gomez, din corner.

Cupa Germaniei, optimi
În meciurile disputate marţi seară în optimile Cupei Germaniei s-au înregistrat următoarele rezultate: VfB Stuttgart – Bayern München 1-5 (Gomez ’84  / Schweinsteiger ’14, ’55-penalti, Ribery ’16, Toni ’43, Ze Roberto ’59), Carl Zeiss Jena – Schalke 1-4 (Schembri ’67 / Farfan ’19, ’66, Rakitic ’71, Kuranyi ’90), Hamburg SV – München 1860 3-1 (Olic ’44, ’78, ’84 / Bierofka ’86), Freiburg – Mainz 1-3 (Krmas ’71 / Bungert ’47, Bance ’65, Soto ’80). Aseară, după închiderea ediţiei, s-au disputat următoarele partide: Bayer Leverkusen – Energie Cottbus, Borussia Dortmund – Werder Bremen, Karlsruhe – Wiesbaden, Wolfsburg – Hansa Rostock.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS