18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli încălzeşte Ştiinţa cu Lucerna şi Sturm Graz

Napoli încălzeşte Ştiinţa cu Lucerna şi Sturm Graz

Antrenorul principal al Universităţii definitivează în aceste zile programul de pregătire şi jocurile de verificare ale oltenilor, cunoscându-se deja doi dintre adversarii din Antalya.

 

Oltenii lui Napoli şi Gane se vor reuni miercurea viitoare, pe 14 ianuarie, urmând ca pe 15 Universitatea să efectueze vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi din Bănie. Până la plecarea în primul turneu al iernii, 21 ianuarie, oltenii vor efectua şedinţe de pregătire în Craiova, respectiv antrenamente preponderent fizice şi probabil în sală. Lotul Universităţii va efectua în această iarnă două turnee de pregătire, ambele în ţări cu temperaturi mai ridicate decât cele din România, Turcia şi Italia.

Primul turneu este programat în perioada 21-30 ianuarie în Antalya, cantonament în care prioritară va fi pregătirea fizică a jucătorilor Craiovei. Conform site-ului clubului alb-albastru, în Turcia va fi posibilă şi disputarea a trei partide de verificare: cu o formaţie din ligile inferioare din Germania sau Elveţia (25 ianuarie), FC Lucerna – echipă de Liga I, aflată pe ultimul loc în Elveţia (27 ianuarie) şi SK Sturm Graz – locul III în prima ligă din Austria (29 ianuarie). Ştiinţa are ocazia să-şi ia revanşa în faţa austriecilor, după ce anul trecut a pierdut, tot în Antalya, cu 1-2, deşi alb-albaştrii reuşiseră să deschidă scorul prin Florin Costea.

 

Turneu la „fabrica de antrenori“

 

Oltenii vor reveni în Bănie pe 30 ianuarie, vor avea o zi liberă, apoi vor decola spre Italia, pentru al doilea turneu de pregătire al acestei perioade. Cartierul general din Italia va fi – pentru perioada 2 – 12 februarie – la Coverciano, acolo unde se află celebra şcoală de antrenori, cât şi baza de pregătire a naţionalei din Peninsulă. Universitatea va disputa şi în Italia, conform site-ului clubului, alte patru – cinci jocuri de verificare cu adversari necomunicaţi, deocamdată. De acest turneu de la Coverciano se ocupă Nicolo Napoli, el fiind acolo şi stabilind în aceste zile detaliile cantonamentului şi posibilii adversari ai Ştiinţei. Nicolo Napoli va reveni în Craiova la începutul săptămânii viitoare, astfel că la reunirea lotului din 14 ianuarie va comunica programul complet al turneului oltenilor din Italia.

Coverciano este un cartier în partea de est a periferiei oraşului Florenţa, pe malul râului Arno. Aici se găseşte Centrul Tehnic Sportiv al Federaţiei italiene de fotbal, sector care se ocupă cu instruirea, formarea şi încadrarea antrenorilor de fotbal. Aici au fost instruiţi peste 35.000 de antrenori din întrega lume, printre care şi Sorin Cîrţu. Tot la Coverciano se află şi cantonamentul oficial al echipei naţionale a Italiei, cât şi un muzeu al fotbalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII