13.9 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia şi-a mulţumit suporterii

Energia şi-a mulţumit suporterii

Aproximativ 800 de spectatori au asistat la ultimul meci al echipei de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu pe teren propriu în acest sezon, băieţii lui Toacsen impunându-se cu 31-29 (15-11) în faţa deja retrogradatei Uztel Ploieşti. Cu rezervele în teren, Energia a dominat primele minute, când a condus la trei goluri diferenţă (3-0, 5-2), însă tinerii adversari au revenit şi au echilibrat partida (9-9, în minutul 20). Energia a intrat cu patru goluri în avantaj la cabine, dar, la reluare, Uztel a recuperat şi a dat emoţii gazdelor pe final, când s-a apropiat la două goluri (30-28, în minutul 57), chiar dacă în actul secund gruparea gorjeană a apelat şi la jucătorii care au dus greul acestui campionat. Pentru a fi sigur de victorie, Toacsen l-a înlocuit pe Rădulescu între buturi, chiar dacă acesta a avut intervenţii reuşite şi Energia s-a impus într-un joc ce părea mult mai simplu.
„A contat faptul că am reuşit să câştigăm această partidă, deşi cele două puncte nu ajută pe nimeni, dar, fiind ultimul meci acasă, am vrut să obţinem victoria. Scorul strâns de la final a dovedit că echipa oaspete, deşi formată numai din copii, nu din întâmplare a reuşit să câştige cu Timişoara sau cu Minaur“, a declarat antrenorul Sorin Toacsen.

Gorjenii vor 14 echipe în Ligă

Clubul Energia Pandurii Târgu Jiu susţine, prin reprezentantul său la Adunarea Generală a FRH de astăzi, ca şi în sezonul viitor Liga Naţională să fie compusă din 14 echipe, deşi la începutul campionatului s-a votat pentru 12 formaţii.
„Am susţinut şi susţinem să rămână 14 echipe în Liga Naţională. Din punctul meu de vedere, handbalul a căpătat mai multe conotaţii în lumea sportului şi multe grupări care sunt pe punctul de a retrograda au bani. Asta e foarte grav, pentru că se pierd sponsorii. Dacă rămân 12 echipe, vor fi 22 de meciuri şi va fi extrem de dificil pentru cluburi şi pentru pregătirea jucătorilor, iar handbalul românesc nu va câştiga foarte mult“, a argumentat preşedintele secţiei de handbal a grupării gorjene, Gore Popescu.
Acesta va solicita ca numărul jucătorilor străini extracomunitari din Liga Naţională să nu mai fie limitat. „S-a vehiculat ideea că va fi adoptată soluţia cu jucători străini nelimitaţi în campionat şi noi credem că e cea mai bună. Din punct de vedere handbalistic, loturile echipelor au puţini sportivi români valoroşi, iar cei din UE nu prea vin în România. Tot piaţa extracomunitară este mai de valoare, pentru că raportul calitate/preţ e corect“, a susţinut Popescu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS