25.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO începe procedurile pentru preluarea Institutului de proiectări din Craiova 

CEO începe procedurile pentru preluarea Institutului de proiectări din Craiova 

Acționarii Complexului Energetic Oltenia se reunesc vineri, 24 mai, în cadrul a două ședințe. Este programată o ședință a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor și o ședință a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor CEO.

Pe ordinea de zi se află puncte importante, între care aprobarea declanșării procedurilor de preluare de către Complexul Energetic Oltenia a Institutului de proiectări miniere din Craiova. Între cele două părți vor avea loc negocieri, având ca obiect transferul de afacere, incluzând fără a se limita la salariați, proiectele și documentațiile din arhiva internă, autorizații și licențe, contracte de utilizări și alte servicii de la societatea de proiectări către CEO și mandatarea Directoratului să negocieze documentele privind încheierea afacerii. Aprobarea finală a tranzacției se va face de către acționarii Complexului Energetic Oltenia. 

Fuziune prin absorbție

Administrația companiei au stabilit în urma discuțiilor și cu șefii din Ministerul Energiei că se impune aprobarea din partea acționarilor Complexului Energetic Oltenia pentru fuziunea prin absorbție a Institutului de Cercetare Științifică, Inginerie Tehnologică și Proiectări Mine pe Lignit SA Craiova. Societatea Comerciala Institutul de Cercetare Ştiinţifică, Inginerie Tehnologică şi Proiectare Mine pe Lignit din Craiova (SC ICSITPML SA Craiova), este o societate cu capital majoritar de stat și își asigură finanțarea din surse proprii.

Acționarul principal este statul, prin Ministerul Energiei 61.310 acțiuni = 90,39% și persoane fizice – 6.522 acțiuni = 9,61%. SC ICSITPML SA Craiova a fost înfiinţat în anul 1967 și este singurul institut de cercetare – proiectare pentru mine pe lignit din țară, excelând în acest domeniu, în ceea ce privește planificarea și conducerea prin proiecte specifice procesului tehnologic de exploatare și valorificare a lignitului din mine și cariere.

Mineritul se va închide

Administrarea societății este condusă de un consiliu de administrație format din trei membri numiți de AGOA, iar operațional societatea este condusă de un director general, care pune în aplicare hotărârile consiliului de administrație cu minimum de personal necesar ofertei de proiectare de pe piața lignitului din Oltenia.

SC ICSITPML SA Craiova se află amplasat în municipiul Craiova. Se află într-un sediu propriu, clădire cu cinci etaje în coproprietate cu Societatea ELECTROCENTRALE Craiova SA, din care subsol+parter+et.I+et.II aparţinând SC ICSITPML SA Craiova. Au centrală termică proprie și spaţii de parcare în incinta curţii interioare.

Amplasarea strategică a societății, la distanțe aproximativ egale față de explotările din vestul și nordul bazinului minier al Olteniei, capacitatea de deservire în domeniul proiectării, fac din ICSITPML SA cel mai reprezentativ institut în domeniul extracției lignitului și reprezintă un punct strategic al exploatărilor referitor la punerea în aplicare a politicilor de extragere și valorificare a resursei minerale pe baza de lignit, având colaborări cu beneficiarii tradiționali de proiecte: Complexul Energetic Oltenia, CET Govora; SNS Râmnicu Vâlcea; SC CONVERSMIN București.

Institutul de proiectări se va ocupa cel mai probabil de Planul de închidere a carierelor miniere.

Citeşte şi: Un TIR a dărâmat un gard din beton şi s-a oprit într-o casă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS