15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Aniţa, în sferturile Cupei Franţei

Marius Aniţa, în sferturile Cupei Franţei

US Carquefou, echipa la care evoluează jucătorul român Marius Aniţa şi care activează în a cincea ligă franceză, a învins celebra formaţie Olympique Marseille, cu 1-0.

 

 

 

US Carquefou, formaţie din liga a cincea franceză la care evoluează românul Marius Aniţa, un agent de construcţii şi vânzări imobiliare, a eliminat miercuri seară din cupă celebra formaţie Olympique Marseille. Aniţa a intrat pe teren în minutul 71 al partidei pe care Carquefou a câştigat-o cu 1-0, graţie reuşitei lui N’Doye din minutul 7, reuşind astfel calificarea în sferturile de finală ale Cupei Franţei. USJDA Carquefou a făcut astfel a doua „victimă“ de calibru în Cupa Franţei şi a obţinut cel mai mare succes al său, un loc în sferturile de finală.

Deşi Carquefou se situează pe locul 14 din 16 în al cincilea eşalon fotbalistic din Franţa, Marseille, a patra echipă din Ligue 1, nu a găsit răspuns pentru golul lui Idrissa N’Doye din debutul partidei şi s-a alăturat echipei AS Nancy pe lista victimelor micuţei echipe din suburbia oraşului Nantes. N’Doye a marcat după doar şapte minute, când a fost servit de Sebastien Le Paih şi l-a învins pe Cedric Carrasso, iar Marseille, în ciuda unor ocazii mari ale lui Djibril Cisse şi Samir Nasri, nu a reuşit să îl învingă pe inspiratul portar al gazdelor, Alban Joinel. „Nu am crezut niciodată că putem juca aşa timp de 90 de minute“, a spus antrenorul lui Carquefou, Denis Renaud.

 

Bordeaux a trecut de Lille după prelungiri

 

Tot în Cupa Franţei, Girondins de Bordeaux, formaţie aflată pe locul doi în Ligue 1, a învins-o pe LOSC Lille Metropole cu 2-0, după prelungiri. Fernando Menegazzo a deschis scorul în minutul 95, iar după zece minute rezerva David Bellion a fructificat cu capul o centrare a lui Franck Jurietti.

FC Metz, „lanterna roşie“ din Ligue 1, a câştigat, cu 1-0, la Lorient, graţie unui gol marcat de Vincent Bessat, în minutul 64, în timp ce formaţia Amiens, din liga a doua, a avut nevoie de penaltiuri pentru a trece de AC Arlesienne, din al treilea eşalon, scor 4-2, după 1-1 în timpul regulamentar.

Olympique Lyon, CS Sedan-Ardennes, Dijon FCO şi Paris Saint-Germain FC sunt celelalte patru echipe calificate în sferturile de finală, care se vor disputa pe 15 şi 16 aprilie. Tragerea la sorţi va avea loc duminică, 23 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS