15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Costea poate juca pe postul lui Mutu

Florin Costea poate juca pe postul lui Mutu

Secundul lui Victor Piţurcă susţine că unii componenţi ai Ştiinţei sunt în atenţia selecţionerului, iar convocarea în lotul pentru Euro 2008 depinde şi de forma sportivă de moment a jucătorilor.

– Pentru meciul-test cu Israel de pe 6 februarie au fost anunţaţi doar stranierii. Când vor fi cunoscuţi şi cei din campionatul intern?
– Există un lot lărgit privind mulţi jucători care activează în campionatul intern, iar cei care vor fi convocaţi pentru acest meci de verificare cu naţionala Israelului vor fi cunoscuţi zilele acestea, probabil joi sau vineri. Pentru stranieri au fost trimise telegramele de convocare, dar sunt unele probleme în privinţa celor 11 jucători convocaţi, motiv pentru care n-ar fi exclus ca numărul celor din campionatul intern să fie suplimentat.
– În lotul lărgit se află şi jucătorul Universităţii, Florin Costea, ce şanse are să fie convocat de Victor Piţurcă pentru acest amical cu Israel?
– Eu nu pot răspunde astăzi (ieri – n.r.) la această întrebare, decizia finală aparţine selecţionerului Victor Piţurcă. Ştiu doar că s-a întocmit un lot lărgit pentru jucătorii aflaţi în vizorul echipei naţionale A, iar printre aceştia figurează şi Florin Costea. N-ar fi exclus ca vineri să fie şi Costea printre cei convocaţi. Personal, m-aş bucura. El poate juca pe postul lui Mutu, atacant.

Mai mulţi fotbalişti de la Craiova sunt în atenţia noastră

– Craiova a început să fie şi în vizorul echipei naţionale A.
– Aşa este. Florin Costea n-ar fi o premieră. Au mai fost convocaţi la echipa naţională, în diferite etape, Dorel Stoica, Mircea Bornescu, Mădălin Ciucă, Mihai Dina. Porţile naţionalei sunt deschise tuturor. Totul depinde numai de evoluţiile jucătorilor. Acest retur din 2008 este foarte important pentru toată lumea, deoarece o prestaţie foarte bună ar putea propulsa nume noi în lotul naţionalei. Se pot întâmpla fel de fel de situaţii.
– Adică?
– S-ar putea ca unii jucători care au participat la campania de calificare pentru turneul final Euro 2008 să nu fie în formă sau să sufere vreo accidentare. Atunci ei vor fi înlocuiţi cu cei mai în formă fotbalişti. Teoretic, este posibil ca la CE 2008 să fie vreun jucător care nu a participat la nici un meci din calificări, dar să fie într-o formă de excepţie şi astfel să fie inclus în lotul pentru turneul final. Indiferent de decizia în cazul Florin Costea pentru meciul cu Israel, mai mulţi fotbalişti de la Universitatea Craiova sunt în atenţia noastră. Pe lângă Costea, şi Bornescu, Dorel Stoica… Totul depinde de prestaţiilor lor.

Locul 11 nu reprezintă valoarea reală a Universităţii

– În meciurile din 2007, oltenii n-au rupt gura târgului, dar au avut destule meciuri reuşite, cu evoluţii bune ale unor jucători.
– Aşa este. Păcat că s-au pierdut destule puncte aiurea. Mă gândesc că unele echipe care vor retrograda vor pleca în Liga a II-a cu puncte luate Craiovei chiar pe „Ion Oblemenco“, cum ar fi UTA şi „U“ Cluj. Numai în aceste două meciuri Universitatea a pierdut cinci puncte importante. Alta ar fi fost clasarea Ştiinţei acum, cu cele cinci puncte pierdute acasă. Am dat doar aceste două exemple, dar în partidele disputate în 2007 oltenii mei dragi au pierdut prea multe puncte. Acest loc 11 nu reprezintă valoarea reală a Universităţii Craiova!
– Care ar fi explicaţiile acestei situaţii bizare? Clacare, erori de arbitraj, dese schimbări de antrenori?
– Explicaţiile le pot oferi cei care sunt implicaţi în fenomenul Universităţii de acum. Eu, din afară, nu pot să comentez. Nu-mi permit să vorbesc despre arbitraj. Cred că fluctuaţiile de formă ale jucătorilor ar fi o explicaţie, plus pedepsirea unor fotbalişti de bază ai echipei care au fost trimişi la echipa a doua. La acestea s-ar putea adăuga desele schimbări de antrenori, dar nu-i problema mea.

Sper ca Ştiinţa să aibă un retur bun

– Cum vedeţi returul pentru Universitatea?

– Sper să fie unul mai bun decât meciurile din 2007. Este însă dificil, mai ales că joacă la Caracal. Nu au voie nici să aducă jucători noi, iar unii au fost puşi pe lista de transferuri. În acest context, obiectivul Craiovei ar părea să fie evitarea retrogradării.
– Dintre cei puşi pe liber, Ciucă şi Velcovici sunt chiar de aruncat? Asta în condiţiile în care Craiova nu poate face nici un transfer în acest an?!
– Este politica oamenilor de la club. Ei decid, nu comentez. Este, dacă vreţi, o decizie destul de bizară, mai ales în contexul embargoului. Ciucă a fost şi în vederile naţionalei. Este surprinzătoare decizia Craiovei, dar ei ştiu mai bine ce este acolo. Să dea Domnu’ să fie numai bine Universităţii în 2008!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII