14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTomis vine după puncte la Vâlcea

Tomis vine după puncte la Vâlcea

Oltchim va juca împotriva fostei echipe a secundului de la naţională, Dumitru Muşi, victoria fiind cuvântul de ordine în lotul chimist.

Liga Naţională de handbal feminin programează duminică a doua etapă a returului de campionat. Oltchim Râmnicu Vâlcea va juca a doua partidă consecutivă pe propriul teren contra constănţencelor de la Tomis, aflate în luptă pentru un loc în ediţia viitoare a cupelor europene. Gruparea de pe Litoral a trecut prin multe frământări în ultima perioadă, după ce Dumitru Muşi a renunţat la postul de antrenor principal după mai bine de 15 ani petrecuţi la Constanţa. Secundul lui Gheorghe Tadici de la naţionala României va veni la Vâlcea în postură de director tehnic, în timp ce Tomis va fi condusă de pe bancă de Ioan Puşcaşu.

Grigore, împotriva fostelor colege

La adversara de duminică a Oltchimului joacă o serie de handbaliste care au plecat chiar de la Vâlcea. Titulară în poarta Constanţei este Alexandra Cazacu, iar Andreea Dospin şi Geta Grigore completează trioul de ex-chimiste care vor evolua în faţa fostelor colege. Campioana României este însă favorită la cucerirea ambelor puncte puse în joc şi va rămâne cel mai probabil pe locul secund al clasamentului în condiţiile în care lidera ierarhiei, Rulmentul Braşov, joacă pe propriul teren contra unui adversar facil, Cetate Deva.
Programul complet al etapei: Oltchim – Tomis Constanţa, CSM Sfântu Gheorghe – HCM Buzău, HCM Baia Mare –  HC Dunărea Brăila, Rulmentul Braşov – CSM Cetate, HC Zalău – Rapid Bucureşti, „U“ Jolidon Cluj – HCM Roman, Oţelul Galaţi va sta.

Şase chimiste la lot

Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi au anunţat numele handbalistelor care vor participa timp de cinci zile, începând cu 30 ianuarie, la un stagiu de pregătire. Tricolorele se vor reuni la Olăneşti şi vor susţine o partidă amicală contra unui adversar încă neanunţat de oficialii FRH. Acţiunea are drept scop testarea unor handbaliste care nu au participat sau au jucat puţin la Campionatul Mondial din Franţa, printre care şi şase jucătoare ale Oltchimului. Tânăra Adriana Ţăcălie este la prima convocare la echipa mare, după ce, ani la rând, a dus greul la juniori şi tineret. Iată lotul României: Tolnai, Pâslaru, Smedescu – Niculae, Balint, Dobrin, Holhoş, Manea, Bârsan, Barcan, Coadălată, Paraschiv, Gâscă, Mitrea, Vădineanu, G. Luca, Tătăran, Geiger, Cherăscu, Senocico, Ţăcălie, Gogârlă, Amariei, Neagu şi Cartaş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS