14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa suferă de foarte mulţi ani

Ştiinţa suferă de foarte mulţi ani

Fost campion cu echipa din Bănie în 1991, Prunea are încredere în noua formaţie a Universităţii, sugerând însă suporterilor să aibă răbdare pentru performanţă.

– Abia astăzi (ieri – n.r.) Wobay a ajuns în Turcia pentru a se alătura coechipierilor de la Universitatea, aflaţi de miercuri în Antalya, iar dacă n-ar fi fost intervenţia lui Florin Prunea la Ambasada Turciei din Bucureşti jucătorul Ştiinţei ar fi rămas în România să se antreneze singur. Cum este posibil ca în 2008 să se întâmple asemenea aberaţii, adică unui jucător african să nu i se acorde viză de intrare în Turcia?!
– M-am implicat, într-adevăr, în cazul lui Wobay. De fapt, mi-am făcut datoria (Prunea este directorul departamentului de relaţii internaţionale al FRF – n.r.), dar m-a ajutat şi tata, care lucrează la Ambasada României din Turcia. Nu a fost rea-voinţă din partea Ambasadei Turciei de la Bucureşti, dar pentru viza de intrare în Ţara Semilunei a unui jucător extracomunitar trebuia respectată o întreagă procedură. Ministerul de Afaceri Externe al României trebuia să trimită la Direcţia Consulară de la Ankara o solicitare în acest sens, deoarece OK-ul pentru viză se dă din capitala Turciei.

Birocraţia este de vină în cazul Wobay

– Totuşi, cine s-a făcut vinovat în cazul Wobay, dacă există  unul?
– Birocraţia!
– Rămânând la problemele Universităţii: Craiova trăieşte din amintiri, ultimul titlu fiind cucerit în 1991, cu Prunea titular în acel sezon fast al oltenilor…
– Craiova suferă de foarte mulţi ani. De ce? Universitatea a fost o echipă decimată. Şi este normal ca acum să fie mai greu. Am însă încredere în noua echipă a Craiovei. Doar în ultimii doi ani Universitatea a redevenit, într-adevăr, numai şi numai a oltenilor, iar lucrurile se vor îmbunătăţi. Trebuie însă răbdare. Sunt băieţi tineri, foarte tineri…
– Asta auzim de vreo zece ani, iar obiectivul este doar menţinerea în prima ligă!
– Acesta şi trebuie să fie obiectivul Universităţii Craiova. Cum ziceam, nu este uşor să faci performanţă peste noapte cu o pleiadă de copii şi juniori. Sunt convins că în timp se va face şi performanţă deoarece finanţatorul Mititelu a anunţat că va păstra nucleul de jucători existent la Craiova. Şi oltenii vor reuşi până la urmă!
– Se anunţă un retur de zile mari; atât la vârf, cât şi în subsolul clasamentului vor fi lupte grele, cum se spune.
– Va fi, într-adevăr, un retur de foc atât pentru câştigarea campionatului, cât şi pentru evitarea retrogradării.
– Va ajunge titlul, după 17 ani de pauză, iarăşi în provincie?
– Cred că echipa CFR Cluj are prima şansă la câştigarea titlului acestei ediţii de campionat.

Se va impune un număr de jucători autohtoni

– Înţeleg că la FRF există ideea limitării numărului de jucători străini în echipele româneşti…
– Această idee nu este numai la FRF. Există o negociere între FIFA, UEFA şi Uniunea Europeană în această problemă. Legea actuală permite aşa-zisa liberă circulaţie a jucătorilor. Probabil că se va găsi o cale de compromis.
– Adică?
– Probabil se va impune un număr de jucători autohtoni şi nu restricţionarea jucătorilor străini în campionate.
– O ultimă întrebare: mulţi oameni consideră actuala anchetă DNA un fel de fâs românesc. Care este părerea unui oficial al FRF?
– Sper să nu fie fâs! Cred că această anchetă face doar bine fotbalului românesc. Deocamdată, cei care sunt anchetaţi se bucură de prezumţia de nevinovăţie, dar, cum spuneam, ancheta DNA face bine fotbalului nostru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

41 COMENTARII