15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCristina Nicolae, finalistă în Italia

Cristina Nicolae, finalistă în Italia


Trei tenismene de la TC Olimp Craiova au participat înainte de Crăciun la un important turneu în localitatea italiană Bari. Denumită „Torneo di Natale“, competiţia, ajunsă la a şaptea ediţie, a aliniat la start 700 de tenismeni, pe şase categorii de vârstă.
Cristina Nicolae a ajuns până în finală la categoria de vârstă 16 ani, fiind învinsă în meciul pentru trofeu de italianca Silvia Albano, scor 7-5, 6-1.
La categoria de vârstă 16 ani, altă sportivă pregătită de Ilie Cojan, Patricia Gheorghe, a reuşit să ajungă până în semifinale, unde a fost eliminată tot de o sportivă din Italia, Chiara Mossi, favorita numărul 3, în două seturi: 6-1, 6-1. A treia reprezentantă a Tenis Club Olimp Craiova, Ana Vlăduţu, a avut o evoluţie mai slabă, părăsind competiţia rezervată sportivelor de 16 ani după primul meci. „Turneul din Bari este foarte bine organizat şi atrage ca un magnet sportivii din toată lumea. De aceea, parcursul Cristinei Nicolae şi al Patriciei Gheorghe nu poate decât să mă bucure. Ambele au jucat extraordinar de bine“, a declarat antrenorul TC Olimp, Ilie Cojan, care a însoţit sportivele în Italia.
Turneul s-a încheiat pe 24 decembrie, iar Crăciunul i-a prins pe cei patru în avion. Cristina Nicolae începe anul 2008 cu un test important pentru ea. Luni va participa la selecţia naţională din Bucureşti, pentru stabilirea lotului naţional feminin de 16 ani, care va merge la Campionatul European.
În ceea ce priveşte activitatea de la TC Olimp, clubul craiovean va organiza la sfârşitul lunii viitoare „Cupa Olimp“, în colaborare cu clubul Recon. Competiţia, de categoria a treia, va fi rezervată sportivilor între zece şi 18 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS