16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim şi-a câştigat respectul

Oltchim şi-a câştigat respectul

Tehnicienii şi conducerea de la Oltchim laudă la unison prestaţia chimistelor în faţa primei candidate la cucerirea Ligii Campionilor.

Toată lumea a lăudat prestaţia handbalistelor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, care au reuşit duminică prima surpriză a Ligii Campionilor, trecând, în Sala „Traian“, de favorita la cucerirea trofeului pus în joc. „Este cea mai bună perioadă din istoria clubului nostru. Dacă reuşim calificarea va fi o premieră nu numai pentru Oltchim, ci şi pentru handbalul românesc, dar şi pentru sportul din ţara noastră. Dacă nu mă înşel, niciodată o formaţie din România nu a reuşit să se califice mai departe de grupele Ligii Campionilor. Am ştiut că ne vom impune, i-am spus asta şi lui Tadici, înainte de meci, dar recunosc că pe final aproape că mi-a stat inima-n loc“, a spus managerul Oltchimului, Constantin Roibu.
Preşedintele Ioan Gavrilescu şi-a completat şeful: „Am mai spus-o şi repet: Viborg, o formaţie puternică în Europa, a avut marele ghinion de a juca împotriva unei echipe şi mai puternice. Este o victorie mare, poate cea mai mare din istoria clubului nostru. Ne vom califica mai departe din grupe, vă spune Gavrilescu“.
La rândul său, tehnicianul Oltchimului, Gheorghe Tadici, a fost generos în laude la adresa chimistelor: „Au jucat cu inima şi sufletul pe final aceste fete. Victoria noastră este mare şi importantă pentru atingerea obiectivului, calificarea din grupe. Le mulţumesc fetelor pentru efortul depus şi spectatorilor pentru că ne-au sprijinit în permanenţă. Nu exagerez când spun că au fost jucătorul nostru în plus. Trebuie să gestionăm bine această victorie, să rămânem cu picioarele pe pământ şi să atacăm lucizi disputa de la Budapesta, pentru că o eventuală victorie ne apropie şi mai mult de a doua fază a grupelor“.

„Oltchim a fost mai bună“

Fosta chimistă Cristina Vărzaru a urmărit partida din tribuna oficială, fiind accidentată. Actuala componentă a danezelor de la Viborg a recunoscut însă că Oltchim a fost echipa mai bună: „Sunt supărată pentru că mie nu-mi place să pierd. Oltchim a meritat victoria, iar Tadici a fost inspirat când a trimis-o în teren pe Tolnai, care a scos cinci mingi decisive. Mi-au mai plăcut Huţupan şi Gâlcă. Ştiam că Vâlcea va câştiga, pentru că a trecut vremea când formaţiile din România cădeau psihic pe final de meciuri“.
Talida Tolnai, una dintre jucătoarele remarcate de Vărzaru, a spus la finalul întâlnirii: „Am jucat cu favorita la cucerirea trofeului, am demonstrat că avem valoare şi că ne putem şi noi bate pentru accederea în finală. Le mulţumesc celor din tribune pentru modul în care m-au primit, mi-a fost mai uşor să mă acomodez“.
În etapa viitoare, Oltchim va juca în deplasare, în Ungaria, împotriva celor de la Budapest Bank-FTC, în timp ce Viborg HK va primi vizita sârboaicelor de la Buducnost T-Mobile.
Cu prilejul partidei de duminică, Oltchim a inaugurat şi noul autocar în valoare de 260.000 de euro. „Pe cel vechi l-am vândut şi am achitat prima rată la cel nou. Confortul este cu mult mai mare şi are dotări multiple. Deplasările fetelor vor fi acum mai uşoare“, a afirmat vicepreşedintele grupării, Petre Berbecaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII