16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportViaţă grea cu Bocăneală la centru

Viaţă grea cu Bocăneală la centru

Liga a II – a

Arieşul Turda – CSM Vâlcea
Stadion
„Arieşul“, sâmbătă, ora 11.00.
Formaţii probabile:
Arieşul: Iliuciuc – Paşca, Ciobanu, Toma – Albinaru, G. Luca, Bozdog, Rafa, Andone – Dida, Tarcea. Antrenor: Alexandru Nistor.
CSM: Râmniceanu – Stanca, Vişa, Chirciu, Lungan – S. Popescu, Ekwalla, Cercel, Pasăre – Vidakovic, Boroiban. Antrenor: Marian Bondrea.
Vor arbitra: M. Bocăneală – I. Bedreagă, Liviu Ciubotariu.

 Elevii lui Marian Bondrea nu mai au voie să facă paşi greşiţi pentru a rămâne în cursa promovării.

Dacă peste înfrângerile de la Piteşti şi Petroşani s-a trecut mai uşor, un eventual insucces în runda a 10-a a eşalonului inferior nu ar fi digerat prea bine de conducerea şi de suporterii formaţiei din Zăvoi. CSM Vâlcea va evolua la Turda, în faţa formaţiei Arieşul, o grupare cu probleme din toate punctele de vedere. Ardelenii nu au început tocmai fericit campionatul, deşi anunţaseră că au ambiţii mari, şi, după numai câteva etape, tehnicianul Victor Roşca a fost forţat să-şi dea demisia. Gazdele au -1 în clasamentul „adevărului“, un program extrem de dificil în finalul turului şi orice pas greşit pe propriul teren îi apropie de zona „nisipurilor mişcătoare“. De partea cealaltă, oltenii sunt la numai o lungime de „băţ“ de lidera FC Piteşti, pe poziţia a doua a clasamentului, iar un succes la Turda le-ar da „aripi“ în lupta pentru promovare.

Fără Melcea la Turda

Antrenorul CSM-ului, Marian Bondrea, nu va putea conta astăzi pe cel mai bun fotbalist al său din acest debut de campionat, Iosif Melcea, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. În aceste condiţii, pe teren vor intra, probabil, Sergiu Popescu şi Mihai Pasăre, rolul de coordonator revenindu-i tot camerunezului Therry Ekwalla, ale cărui evoluţii au dezamăgit în ultima perioadă. În plus, CSM are trei jucători incerţi pentru partida cu Arieşul, fiind vorba despre Ionuţ Cercel, Lucian Zoicaş şi Bogdan Vişa, care s-au antrenat separat, dar sunt şanse să fie apţi până la ora meciului. De partea cealaltă, Alexandru Nistor nu va putea miza pe Farcaş, Stanciu şi Boroncoi, toţi accidentaţi, şi pe Pereş, suspendat.
Gruparea din Zăvoi nu va mai apela la un alt portar după plecarea lui Marius Mindileac, Adrian Rusandu şi Mihai Râmniceanu urmând să ducă greul până la finalul turului. „Şi dacă ne-am fi dorit, nu mai avem de unde să aducem portar acum“, a spus preşedintele clubului, Alin Trandafir. 

Se tem de Bocăneală

Fotbaliştii vâlcenii nu au amintiri tocmai plăcute despre centralul meciului, Marius Bocăneală. Într-o partidă de pomină, decisivă pentru promovare, gălăţeanul a ajutat substanţial pe Unirea Urziceni, formaţie care s-a impus cu 1-2 în Zăvoi şi care avea să acceadă în primul eşalon, acum două sezoane. Bocăneală a scăpat cu greu de furia fotbaliştilor antrenaţi atunci de Adrian Furnică şi a fost scos din stadion de trupele speciale ale Jandarmeriei. La finalul acelui meci, până şi antrenorul oaspeţilor, Costel Orac, recunoştea: „Dacă aveam un astfel de arbitraj acasă nu ştiu cum reacţionam“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS