21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGavrilescu şi-a făcut calculele

Gavrilescu şi-a făcut calculele

Conducătorul campioanei se teme pentru viaţa suporterilor, motiv pentru care nu organizează deplasarea în Ungaria, pentru meciul cu FTC Budapesta.

Preşedintele Clubului Sportiv Oltchim, Ioan Gavrilescu, care în 2008 va sărbători 30 de ani în această funcţie, priveşte cu încredere cel mai important sezon european din istorie pentru campioana României. Oficialul vâlcean consideră că elevele lui Gheorghe Tadici se vor califica din Grupa D, alături de Viborg, dar nu se grăbeşte să dea pronosticuri pentru fazele superioare ale competiţiei.
– Domnule preşedinte, era nevoie de transferul Talidei Tolnai?
– Cred că aveam mare nevoie de Talida. La o formaţie care se respectă şi care are pretenţii în Europa trebuie trei portari de valoare, pentru că poarta poate rezolva 50 la sută dintr-o victorie într-un meci important. Ştiam valoarea lui Tolnai şi cred că-i stă foarte bine acolo, lângă Huţupan şi Tamaş.
– Credeţi că Luminiţa Huţupan se va retrage la finalul acestui sezon, aşa cum anunţase?
– Nu ştiu dacă se va retrage sau nu, noi facem eforturi să o convingem să rămână. Este o handbalistă de talie mondială, o sportivă care a ajutat mult şi va ajuta în continuare Oltchimul.

„90 la sută calificaţi dacă batem pe Viborg“

– Cât de mare este diferenţa dintre Cupa Cupelor şi Liga Campionilor?

– Destul de mare. Dacă în Cupa Cupelor mai poţi întâlni în primele tururi şi adversari modeşti, în Liga Campionilor trebuie să începi tare şi să continui tot aşa dacă ţinteşti un loc în fazele superioare.
– De câte puncte are nevoie formaţia noastră pentru a se califica din grupe?
– Cred că şapte puncte te califică, adică trei victorii pe teren propriu şi un rezultat de egalitate afară. Nu mai puţin adevărat este că poţi trece de grupe şi cu numai şase puncte şi un golaveraj bun, dar atunci depinzi de jocul rezultatelor. Cred altceva, însă, cunoscând valoarea formaţiei noastre. Dacă vom învinge în prima etapă, pe Viborg, 90 la sută suntem calificaţi, pentru că nu ştiu câte puncte vor mai pierde danezele.
– Oltchim este printre favoritele la cucerirea trofeului?
– E greu de spus. Sunt câteva echipe care pot emite pretenţii. Mă gândesc la Zvezda, la Viborg, Hypo Viena sau Krim Ljubljana. Poate că printre ele este şi Oltchim, dar nu vreau să mă gândesc aşa departe la primul sezon în Liga Campionilor.

Fără suporteri la FTC?

– Teoretic, în două din cele trei deplasări ar putea fi organizate excursii pentru suporteri. Mai riscaţi o deplasare la Budapesta?
– Ne mai gândim, dar cred că nu vom mai risca. S-a văzut ce a fost în Cupa Cupelor la Budapesta, vâlcenii au fost la un pas să fie linşaţi. Probabil, cine va dori va face deplasarea pe cont propriu. La Podgorica ar putea fi organizată o excursie, încă de acum vom vedea ce variante sunt, chiar dacă este cam departe. În Danemarca nu se pune problema pentru că ar fi costuri prea mari pe care majoritatea vâlcenilor nu şi le pot permite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS