16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTolnai va juca la Oltchim

Tolnai va juca la Oltchim

Gheoghe Tadici şi-a asigurat serviciile unui portar de valoare şi porneşte încrezător la drum în Liga Campionilor.

Jucătoarea formaţiei HC Zalău, Talida Tolnai, va evolua cel puţin până în vară la Oltchim Râmnicu Vâlcea, la echipa din Zalău urmând să meargă la schimb al treilea portar al vâlcencelor, Valentina Smedescu. Talida Tolnai a fost suspendată de Comisia de Disciplină a FRH opt luni pentru dublă semnătură, pedeapsa fiindu-i micşorată apoi de Consiliul de Administraţie la numai 30 de zile, sancţiunea expirând pe 29 septembrie. „Aveam nevoie de trei portari cu experienţă, pe lângă Huţupan şi Tamaş. Talida este la zi cu pregătirile şi cred că ne va ajuta în campania europeană. Valentina Smedescu este un portar de viitor, care bate la porţile naţionalei, dar care are nevoie să joace meci de meci şi de aceea am decis să meargă la Zalău, acolo unde poate prinde experienţă“, a spus Gheorghe Tadici. Tolnai a fost la un pas de a ajunge la Vâlcea şi la debutul sezonului trecut, dar a avut ghinion şi s-a accidentat la un meci al naţionalei feminine, iar Oltchim a transferat-o pe colega sa, Tereza Tamaş.

S-au stabilit datele la ligă

Federaţia Europeană de Handbal a stabilit datele primelor partide pe care Oltchim le va juca în Grupa D a Ligii Campionilor. Astfel, partida de debut contra nordicelor de la Viborg va avea loc pe 28 octombrie, la ora 16.50, în sala „Traian“, iar pe 4 noiembrie „galacticele“ vor disputa prima partidă în deplasare, la Budapesta, ora locală 17.15. Următoarele două date ale partidelor stabilite de „federali“ sunt 9 noiembrie, la ora 19.30, respectiv 16 noiembrie, la ora 19.30, cu Buducnost Podgorica, respectiv FTC Budapesta, ambele la Râmnicu Vâlcea. Organizatorii partidelor de la sala „Traian“ au stabilit ca intrarea generală pentru Liga Campionilor să fie de 15 lei.
Campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, se gândeşte deja la meciurile din grupele Ligii Campionilor şi încearcă să câştige timp. Formaţia chimistă şi-a reprogramat partida din runda a şaptea şi va juca împotriva echipei Rapid Bucureşti mâine, la ora 16.30, în sala sporturilor „Traian“, partida fiind arbitrată de Călin Lascu (Arad) şi Marcel Sas (Bihor). Chimiştii vor trebui să găsească soluţii şi pentru amânarea partidelor de campionat cu HCM Roman (deplasare), respectiv Universitatea Cluj (acasă).

Am scăpat de Vărzaru

În meciul de debut al grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin, reprezentanta Danemarcei în Grupa D, Viborg, nu va putea conta pe serviciile ex-chimistei Cristina Vărzaru. „Varzi“ a fost operată săptămâna trecută la genunchiul stâng şi va rata şi turneul final al CM din Franţa, care va avea loc în decembrie. „Îmi pare rău de Cristina, dar, trebuie să recunosc, pentru noi este o veste bună. Vărzaru era o componentă de bază la Viborg şi, în plus, ne ştia şi jocul. Avem o şansă în plus să debutăm cu o victorie. Îmi pare rău, în schimb, că nu va putea juca în Franţa, acolo unde România trebuie să-şi apere titlul de vicecampioană“, a spus „vicele“ chimist, Petre Berbecaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS