16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu, pe chat-ul GdS

Cîrţu, pe chat-ul GdS

Sorin Cîrţu (foto) s-a aflat ieri în redacţia Gazetei de Sud şi, timp de o oră, a dialogat pe chat cu suporterii, care l-au asaltat cu întrebări. „Sorinaccio“ a precizat că nu a primit recent nici o ofertă de a pregăti Ştiinţa şi a vorbit deschis despre echipa sa de suflet, dar şi despre relaţia cu Gigi Neţoiu.

 

Sorin Cîrţu despre…

…situaţia de la Universitatea

Când nu există rezultate, vina aparţine şi antrenorului, şi jucătorilor. Ei şi-au propus ca obiectiv cupele europene, obiectiv care a creat blocaje şi a dus la această stare. Dacă te interesează să ajungi în cupe, trebuie să scoţi puncte din fiecare meci. O echipă ca Ştiinţa are nevoie de opt etape să se aşeze şi, dacă are 12 puncte după aceste opt etape, e foarte probabil să-şi îndeplinească acest obiectiv. Lotul Craiovei are jucători talentaţi, dar de la talent până la valoare mai este mult. Talentul, dacă nu-l asociezi cu foarte multă muncă, nu duce nicăieri. Sunt jucători care în timp pot deveni valoroşi dacă muncesc şi sunt modeşti, serioşi, profesionişti. Ştiinţei poate că-i lipseşte ce i-a lipsit când am fost eu în 2002-2003, realismul şi un echilibru emoţional. Pentru că tot ceea ce s-a întâmplat acum era de prevăzut, având în vedere declaraţiile făcute înainte de acest campionat.

…jucătorii excluşi din lot

Bănuiesc că atunci când cei patru au fost exilaţi s-a luat o decizie bazată pe fapte. Poate, dacă eram la echipă, nici nu s-ar fi ajuns la asta sau poate era mai rău. În cazul lui Stoica, jucător care până acum un timp evolua în „B“, iar apoi a ajuns la naţională,  cred că o conciliere ar fi fost mai indicată.

…relaţia cu Balaci

Nu m-am întâlnit cu Ilie de când a fost pus manager general. Când ne întâlnim discutăm despre fotbal, despre toate problemele. Nu neapărat să-mi ceară sfaturi, dar discutăm. Ilie are un orgoliu, nu cere păreri şi nici eu nu mă grăbesc să dau sfaturi. Eu cred că Balaci e în stare să analizeze situaţia de la Craiova şi să ia deciziile corecte. Să avem încredere în el.

…relaţia cu Neţoiu

Sunt prieten cu Neţoiu şi nu neg acest lucru. Am avut business-uri extrafotbalistice, am câştigat bani, e normal să am o anumită afecţiune faţă de el. Dar prietenia este una, fotbalul alta. Întotdeauna am făcut politica acelui club la care am fost angajat. Dovadă că am bătut Dinamo la Bucureşti, deşi Neţoiu era la Dinamo. Gestul său de a pleca de la Craiova cu acei jucători a fost condamnat de mine şi atunci, şi acum. Sunt convins că, dacă atunci aş fi venit eu la Universitatea, pentru că am avut două oferte, nu s-ar fi intâmplat acest lucru. L-aş fi consiliat altfel. Şi acum Neţoiu îmi reproşează că nu am venit la Universitatea şi regretă că a făcut această mişcare.

…carieră

Nu m-am văzut niciodată la Dinamo. Am fost crescut într-un spirit anti-Dinamo de mic şi nu pot să trec peste asta. Nu pot merge la o echipă dacă nu am ceva afectiv faţă de ea. Dacă s-ar ivi o ofertă de la Steaua, acolo m-aş duce. Am ţinut cu Steaua până la 18 ani, când am venit la Universitatea. Decizia de a antrena Rapid a fost însă una dintre cele mai mari greşeli pe care le-am făcut în cariera de antrenor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII