15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Real e campioană

Madrilenii au triumfat după patru ani de secetă, spre bucuria sutelor de mii de fani, care au sărbătorit pe străzi. Din păcate, echipa lui Gabriel Tamaş, Celta Vigo, a retrogradat.

Real Madrid şi-a trecut în palmares un nou titlu de campioană a Spaniei, după victoria cu 3-1 înregistrată pe teren propriu, duminică seară, în faţa formaţiei Mallorca, în etapa a 38-a, ultima a Primerei Division. Rivala madrilenilor, Barcelona, a obţinut o victorie categorică, scor 5-1, pe terenul grupării Nastic Tarragona, însă acest succes s-a dovedit în cele din urmă inutil. Real şi „Barca“ au terminat campionatul la egalitate de puncte (76), însă madrilenii au fost avantajaţi de rezultatul din meciurile directe. Acesta a fost al 30-lea titlu de campioană a Spaniei pe care Real şi l-a trecut în palmares şi primul din 2003 încoace.
Pe „Santiago Bernabeu“, în faţa a 80.000 de spectatori, Fabio Capello a aliniat cel mai bun unsprezece. Pe teren a revenit şi Diarra, care s-a dovedit decisiv pe parcursul întâlnirii. După 40 de secunde de la startul partidei, Mallorca, puternic stimulată financiar de Barcelona, a trimis mingea în bară, iar în minutul 17, Varela i-a dus în avantaj pe oaspeţi, la capătul unui contraatac. Tensiunea a crescut şi mai mult pe „Santiago Bernabeu“ în minutul 31, când Real l-a pierdut pe Van Nistelrooy, accidentat.
În repriza secundă, formaţia pregătită de Fabio Capello a luat cu asalt poarta celor de la Mallorca, iar Reyes a reuşit să egaleze în minutul 68. Cu zece minute înainte de final, la Madrid scorul era egal, 1-1, iar Barcelona era campioană, având un avantaj de trei goluri la Tarragona. Diarra a reuşit însă în minutul 80 să ducă scorul la 2-1 pentru Real Madrid, cu o lovitură de cap. Reyes şi-a trecut în cont „dubla“ în minutul 83 şi a făcut ca tabela să arate 3-1.

Sezon dezastruos pentru „Barca“

La Tarragona, Barcelona a obţinut o victorie inutilă cu 5-1, punând capăt unui sezon dezastruos, fără nici un trofeu. Pe lângă titlul pierdut, catalanii s-au văzut în acest an eliminaţi prematur din Liga Campionilor şi din Cupa Spaniei, după o înfrângere umilitoare la Getafe (4-0), în semifinale. Golurile Barcelonei la Tarragona au fost marcate de Puyol, Messi (2), Ronaldinho şi Zambrotta, iar pentru gazde a punctat Grahn, în finalul meciului.
FC Sevilla, a treia echipă care avea şanse, cel puţin teoretic, la titlu, a pierdut pe teren propriu cu 1-0 în faţa formaţiei Villarreal (Fuentes ’50) şi de pe locul al treilea va evolua în preliminariile Ligii Campionilor. Villarreal va juca, în schimb, în Cupa UEFA, alături de Zaragoza, care a remizat, scor 1-1, pe terenul formaţiei Recreativo Huelva (Roşu nu a jucat la gazde). Tot în Cupa UEFA vor juca şi Atletico Madrid, care a terminat pe locul şase, după victoria cu 2-1 obţinută în deplasare cu Osasuna Pamplona, şi formaţia lui Cosmin Contra, Getafe, din postura de finalistă a Cupei Spaniei, deoarece adversara din ultimul act, Sevilla, va juca în Liga Campionilor.
Formaţia lui Gabriel Tamaş, Celta Vigo, condusă de pe bancă de Hristo Stoithckov, a retrogradat în Segunda Division, cu toate că a câştigat cu 2-1 întâlnirea de pe teren propriu cu Getafe. Tamaş a jucat la gazde pe toată durata meciului. Alături de Celta Vigo, în divizia a doua a mai retrogradat şi Real Sociedad, cele două alăturându-se grupării Nastic Tarragona, retrogradată din punct de vedere matematic de mult timp.

Primera Division, etapa a 38-a

Rezultate: Nastic – Barcelona 1-5; Real Madrid – Mallorca 3-1; Celta Vigo – Getafe 2-1; Osasuna – Atletico Madrid 1-2; Sevilla – Villarreal 0-1; Espanyol – Deportivo 1-3; Bilbao – Levante 2-0; Huelva – Zaragoza 1-1; Santander – Betis 0-2; Valencia – Sociedad 3-3.
Clasament: 1. Real Madrid 76 de puncte, 2. Barcelona 76, 3. Sevilla 71, 4. Valencia 66, 5. Villarreal 62, 6. Zaragoza 60, 7. Atletico 60, 8. Recreativo 54, 9. Getafe 52, 10. Racing 50, 11. Espanyol 49, 12. Mallorca 49, 13. Deportivo 47, 14. Osasuna 46, 15. Levante 42, 16. Betis 40, 17. Bilbao 40, 18. Celta 39, 19. Sociedad 35, 20. Nastic 28.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS