16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a facut show la Empoli

Mutu a facut show la Empoli

Adrian Mutu a iesit din nou in evidenta in Serie A, marcând duminica al doilea gol al sau de când se afla la Fiorentina, in partida pe care gruparea viola a câstigat-o cu 2-1 pe terenul lui Empoli, in cadrul etapei a sasea. „Briliantul“ a fost practic omul care a adus toate cele trei puncte trupei lui Prandelli, dupa ce gazdele deschisesera scorul prin Matteini (’28). Mutu a egalat in minutul 67, cu o lovitura de cap din careul de sase metri, si a fost coautor la golul victoriei, marcat zece minute mai târziu de atacantul Luca Toni, caruia i-a pasat ideal.


Site-ul fiorentina.it i-a acordat nota 7,5 internationalului român. „A fost periculos in toate fazele pe care le-a initiat, iar driblingurile sale au dezechilibrat defensiva adversa. Merita toate aplauzele pentru prestatia din repriza secunda, când a marcat si a dat o pasa fantastica pentru Toni la golul doi. A fost omul care a adus Fiorentinei trei puncte“, a notat sursa citata. Agentia Datasport si site-urile violanews. com si calciotoscano.it l-au vazut pe Adrian Mutu cel mai bun jucator al intâlnirii. „Chiar si când nu este in cea mai buna zi, Mutu trage echipa dupa el. Românul a dat un gol cu capul si a inventat o pasa luminoasa pentru Toni“, a notat site-ul violanews.com. „Briliantul“ a fost schimbat in minutul 84, cu Gobbi. Celalalt român din lotul Fiorentinei, portarul Bogdan Lobont, a fost rezerva.


Chivu, printre cei mai slabi jucatori ai Romei


AS Roma a pierdut prima pozitie in clasament, dupa ce a fost invinsa cu 1-0 de Reggina. Unicul gol al meciului a fost marcat de atacantul Nicola Amoruso, in minutul 49. Cristi Chivu a fost titular la oaspeti si a jucat pe toata durata partidei, insa prestatia lui a fost stearsa, in ton cu echipa. Capitanul nationalei a fost considerat de presa italiana unul dintre cei mai slabi jucatori ai Romei. Agentia Datasport si site-ul goal.com i-au acordat nota 5, la fel ca si coechipierilor sai Totti, Perrotta, Cassetti, Montella, Ferrari si Rosi. „Prestatia lui Chivu a fost opaca. A fost naucit in câteva rânduri de Leon, noua vedeta a Regginei“, a scris Datasport. AS Roma ocupa in prezent locul al doilea in clasament, la doua puncte in spatele liderei Inter Milano, invingatoare pe teren propriu in fata Cataniei cu 2-1 (Stankovic ’29, ’75 / Mascara ’15).


Serie A, etapa a 6-a


• Rezultate: Ascoli – Livorno 0-2, Empoli – Fiorentina 1-2, Parma – Udinese 0-3, Lazio – Cagliari 0-0, Palermo – Atalanta 2-3, Reggina – Roma 1-0, Torino – Chievo 1-0, Inter – Catania 2-1, Sampdoria – Milan 1-1, Siena – Messina 3-1.


• Clasament: 1. Inter 14 puncte; 2. Roma 12; 3. Palermo 12; 4. Udinese 11; 5. Siena 11; 6. Livorno 11; 7. Atalanta 9; 8. Empoli 8; 9. Messina 8; 10. Sampdoria 7; 11. Catania 5; 12. Torino 5; 13. Milan 4; 14. Cagliari 4; 15. Ascoli 3; 16. Chievo 1; 17. Parma 1; 18. Lazio -1; 19. Reggina -7; 20. Fiorentina -10. Echipe penalizate la inceputul campionatului: Milan -8 puncte, Lazio -11, Reggina -15, Fiorentina -19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS