16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu s-a zbatut degeaba

Mutu s-a zbatut degeaba

Daca fundasul român Cristi Chivu este lider cu AS Roma in Serie A, Mutu si Lobont nu au un inceput prea bun de sezon.


AC Fiorentina, echipa la care sunt legitimati si jucatorii români Adrian Mutu si Bogdan Lobont, a suferit, duminica, o noua infrângere in campionatul Italiei, fiind invinsa cu 1-0 pe terenul formatiei Livorno. Unicul gol al meciului a fost marcat de vedeta gazdelor, atacantul Cristiano Lucarelli, care l-a invins pe Frey cu capul, in urma unui corner. Mutu a jucat tot meciul la Fiorentina si a fost cel mai periculos jucator al oaspetilor. In minutul 79, el a fost foarte aproape de gol, dar a trimis mingea in transversala portii lui Amelia. In schimb, Lobont a ramas pe banca de rezerve. Fiorentina a evoluat din minutul 84 cu un om mai putin dupa eliminarea lui Pasqual. Dupa doua etape, Fiorentina ocupa ultimul loc in clasament, al 20-lea, cu -19 puncte, si va juca in etapa urmatoare pe teren propriu, cu Parma.


Intr-o alta partida, echipa lui Paul Codrea, Siena, a pierdut pe teren propriu cu 3-1, confruntarea cu AS Roma lui Cristian Chivu. Taddei (’47), Pizarro (’25) si Okaka (’90+2) au marcat pentru oaspeti, in timp ce pentru Siena a punctat Frick (’87). Jucatorul gazdelor, Brevi, a fost eliminat in minutul 27. La Roma, Chivu a jucat tot meciul, in timp ce la gazde antrenorul Beretta nu l-a convocat pe Codrea pentru aceasta partida. In urma victoriei de la Siena, Roma este lidera in clasament, cu 6 puncte, la egalitate cu Palermo.


Fundasul Valentin Nastase a bifat toate cele 90 de minute ale partidei pe care echipa sa, Ascoli, a terminat-o la egalitate pe teren propriu, scor 1-1, cu Messina. Rigano a marcat pentru oaspeti in minutul 63, iar Perrulli a egalat in minutul 88, in momentul in care Messina se afla in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Parisi (’80). Nastase a fost notat cu 5,5 de agentia Datasport, fiind gasit vinovat la golul oaspetilor.


„Trebuie sa ne trezim“


Adrian Mutu a declarat dupa infrângerea de la Livorno ca jucatorii lui AC Fiorentina trebuie sa se trezeasca si sa nu se mai uite la clasament. „Trebuie sa ne trezim, pentru ca altfel riscam ca totul sa devina extrem de dificil. Infrângerea de la Livorno ne arata ca nu este de ajuns sa joci bine. Trebuie sa facem mai mult. Situatia este si asa dificila, iar daca nu ne revenim va fi misiune imposibila. Este adevarat ca nu meritam sa pierdem. Trebuie insa sa nu ne mai uitam la clasament si sa strângem din dinti la fiecare partida“, a spus Mutu, care a fost considerat de presa italiana cel mai bun jucator al Fiorentinei in partida cu Livorno. „A pasat, a dribat, a sutat, dar a avut ghinionul ca in poarta celor de la Livorno sa fie Amelia, un goal-keeper in zi mare. Daca toti ar juca la fel cum o face Mutu…“, a scris fiorentinanews.com, care i-a acordat românului nota 7, la fel ca si site-ul goal.com.


Si Chivu a fost apreciat dupa aceasta etapa, mai ales ca echipa sa s-a impus la Siena. Capitanul nationalei a primit nota 6,5 din partea agentiei Datasport. „La fel ca si Panucci, Chivu s-a implicat foarte putin in jocul Romei dupa deschiderea scorului. S-a achitat bine de sarcinile defensive si a executat bine o lovitura libera, dar balonul a lovit bara“, scrie Datasport.


Seria A, etapa a 2-a


• Rezultate: Ascoli – Messina 1-1, Catania – Atalanta 0-0, Empoli – Chievo 1-1, Lazio – Palermo 1-2, Livorno – Fiorentina 1-0, Udinese – Torino 2-0, Siena – Roma 1-3, Parma – Milan 0-2, Inter – Sampdoria 1-1, Reggina – Cagliari 2-1.


• Clasament: 1. Roma 6 puncte; 2. Palermo 6; 3. Atalanta 4; 4. Inter 4; 5. Empoli 4; 6. Messina 4; 7. Catania 4; 8. Udinese 3; 9. Siena 3; 10. Livorno 3; 11. Chievo 1; 12. Sampdoria 1; 13. Ascoli 1; 14. Parma 1; 15. Torino 1; 16. Cagliari 0; 17. Milan -2; 18. Lazio -11; 19. Reggina -12; 20. Fiorentina -19. Echipe penalizate: Milan -8 puncte, Lazio -11, Reggina -15, Fiorentina -19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS