15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSansa lui Nemanja Jovanovic

Sansa lui Nemanja Jovanovic

Dorit cu insistenta la Pandurii de Sandoi, atacantul sârb Nemanja Jovanovic (foto) a ajuns la Târgu Jiu cu un an intârziere, sub comanda lui Eugen Neagoe. Jovanovic a debutat in Liga I abia in etapa a treia, evoluând zece minute cu Gloria Bistrita, si are sanse mari sa fie titularizat la Iasi, datorita absentelor lui Vintilescu, accidentat, si Luca, suspendat. Fostul junior al Stelei Rosii Belgrad nu se bucura de raul colegilor sai, preferând lupta directa pentru un loc in formula de start.


„Nu ma bucur ca voi fi titular, pe cuvânt de onoare. Eu as prefera sa joc atunci când sunt toti jucatorii apti, nu printr-o conjunctura. Imi place concurenta si chiar imi pare rau de colegii mei ca nu sunt sanatosi si nu au drept de joc“, a afirmat Jovanovic. Atacantul sârb a avut probleme cu kilogramele, fiind atentionat in dese rânduri de Neagoe sa ajunga la greutatea optima. „Chiar daca manânc putin, asimilez repede si iau in greutate, asa e fizicul meu. Acum am revenit la kilogramele mele“, a spus Jovanovic.


„Vrem sa ne afirmam“


Nemanja Jovanovic si-a propus o norma de zece goluri in Liga I si pentru a reusi se foloseste de diverse trucuri de derutare a adversarilor. „Vreau sa dau zece goluri, dar nu conteaza asta. Cel mai important e ca Pandurii sa ramâna in prima divizie. Nu conteaza cine marcheaza, important e ca echipa sa se salveze. Pe teren vorbesc cu conationalii mei in sârbeste, clar. Asa ii derutam pe adversari pentru ca ei nu stiu exact ce discutam. Totul e spre binele echipei“, a mai spus plavul.


Publicul si antrenorul Neagoe l-au impresionat pe Jovanovic, care este convins ca in scurt timp Pandurii va ajunge o echipa de fruntea clasamentului. „Aici e o echipa mica, dar care vrea sa ajunga sus. Publicul este cu echipa si imi place atmosfera aceasta. Pandurii arata altfel fata de perioada in care eu veneam ca adversar aici. Cred ca exista si o schimbare fata de anul trecut. Antrenorul Neagoe a schimbat si el atmosfera pentru ca este foarte apropiat de baieti. E omul potrivit la locul potrivit. Vrem sa ne afirmam si sunt convins ca anul acesta o sa fie foarte bun pentru echipa“, a incheiat atacantul sârb.


Gilortul, satelitul din D al „pandurilor“


Pe lânga satelitul din Liga a III-a, EMC Rovinari, Pandurii Târgu Jiu si-a extins colaborarile si la nivelul campionatului judetean, unde s-a asociat cu Gilortul Târgu Carbunesti. Gruparea condusa de Marin Condescu a cedat doi juniori la echipa din Rovinari, Murdarea si Costescu, cei doi pregatindu-se in continuare sub comanda lui Neagoe. In fiecare etapa, sapte jucatori de la Pandurii vor ajunge la Rovinari, unde vor evolua titulari. Aflata in degringolada dupa retrogradare, Gilortul Târgu Carbunesti va fi sprijinita de Pandurii Târgu Jiu sa se inscrie si sa evolueze in campionatul judetean, urmând ca formatia din prima liga sa-si ruleze juniorii A si B de la Centrul de Copii si Juniori. Antrenor principal a fost numit Mihai Marian, care a mai pregatit echipa si in Divizia C, ajutat de Nicolae Bacanaru, in calitate de secund.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS