21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCu gândul la victorie

Cu gândul la victorie

Liga I


Pandurii – Gloria Bistrita


Stadion „Municipal“, astazi, ora 18.00 (Telesport).


Formatii probabile:


Pandurii: Guso – Popete, Rus, Chibulcutean, Dragomir – Zoicas, Vranjkovic, Stânga, Vancea – Luca, D. Orac. Antrenor: Eugen Neagoe.


Gloria: Albut – D. Matei, Astilean, Abrudan, Sepsi – Costea, Muresan, Nalati, Paduretu – Negrean, Zaharia. Antrenor: Ovidiu Sabau.


Vor arbitra: V. Sandu – N. Meghesan, D. Mudura.


Observatori: M. Nesu, Fl. Gâtejan.


De jocul cu bistritenii s-au legat sezonul trecut sperantele primei victorii in Divizia A. Vintilescu a marcat atunci in ultimul minut de joc si a adus primele puncte pentru Pandurii, intr-un moment in care seria infrângerilor tocase marunt moralul gorjenilor.


Asteptarile suporterilor, si nu numai, sunt aceleasi in fiecare an, echipa lui Sabau fiind „victima“ perfecta pentru setea de succese a elevilor lui Neagoe. Iesiti onorabil din disputele cu europenele Rapid si Dinamo, oltenii din Târgu Jiu pot spera indreptatit la o victorie care sa le ofere linistea interioara si puncte in clasament. Ovidiu Sabau este adversarul cel mai de temut, avertizarea sosind de la fostul sau elev Chibulcutean, unul dintre sfetnicii lui Neagoe, alaturi de Rus.


Cu loturi apropiate valoric, cu aceleasi sisteme de joc, inspiratia tinerilor tehnicieni poate fi decisiva. „Il cunosc de foarte mult timp pe Nelutu Sabau si stiu ca este un antrenor bun si un tip extrem de serios. Eu il respect si nu am nici un fel de problema cu el, dar sâmbata (astazi – n.r.) as vrea sa câstigam noi“, avertizeaza Neagoe, pentru care punctele puse in joc sunt importante ca aerul. Singurul indisponibil din tabara gorjenilor este Ilie Iordache, caruia i-a recidivat accidentarea la antrenamentul de luni, in timp ce Vintilescu este incert.


Stânga vrea unitate


Capitanul „pandurilor“, Florin Stânga, face apel la unitate si doreste ca echipa sa se comporte pe teren ca o adevarata familie. Precedentele doua jocuri i-au intarit convingerea lui Stânga ca Pandurii dispune de un lot valoros capabil sa treaca de obstacolul bistritean. „Cred ca ne va astepta un meci dificil cu cei de la Gloria Bistrita, dar trebuie sa ne concentram si sa demonstram ca meritam sa jucam in prima liga. Cel mai important lucru la echipa este sa existe unitate, dar probabil ca in doua saptamâni este greu sa se formeze un colectiv unit ca o adevarata familie. In afara este mai greu sa fim toti prieteni, dar daca demonstram pe teren cred ca restul nu mai conteaza“, a spus Stânga.


Deoarece Pandurii nu dispune de un jucator capabil sa decida singur meciul, printr-o executie de exceptie, munca in echipa este drumul spre victorie, crede Guso. „Echipa va trebui sa munceasca pe teren si sa faca tot posibilul ca la fiecare joc sa se impuna. Parerea mea este ca nu se poate face treaba decât in echipa aici, pentru ca nu exista un jucator care sa decida un meci cum a fost la Dinamo. Aici, echipa daca munceste se poate face ceva, pentru ca fara munca pe teren e greu“, este reteta de succes a portarului bosniac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS