16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii au promovat in prima divizie

Tricolorii au promovat in prima divizie

Dupa zece ani, nationala de baschet tineret a României a promovat in prima divizie europeana, o data cu obtinerea calificarii in finala Campionatului European care se desfasoara la Sibiu. Tricolorii au reusit sa invinga, luni dupa-amiaza, in semifinalele competitiei, cu scorul de 77-54, reprezentativa Portugaliei, dupa un meci cu un final dramatic.


La sfârsitul primului sfert, România conducea cu un incredibil 37-9, dar in actul secund elevii lui Ioan Constantin au slabit inexplicabil ritmul, pierzând cu 12-14. Caderea s-a prelungit si in sfertul trei, când tricolorii au inscris 11 puncte, iar portughezii 20. La mijlocul ultimului sfert, lusitanii s-au apropiat la 11 puncte, insa nu au reusit sa puna in pericol soarta calificarii. Ultimele patru minute de joc au fost decisive, iar tinerii baschetbalisti români s-au concentrat la maximum. Capitanul Vlad Moldoveanu a tras practic echipa dupa el si diferenta de 20 de puncte s-a restabilit, la final tabela consemnând o victorie clara a României. MVP-ul semifinalei a fost desemnat Moldoveanu, autor a 30 de puncte, celelalte puncte ale tricolorilor fiind reusite de Nicoara (18), Pana (13), Baciu (8), Stanescu (6) si Petcu (2).


Paradoxal, actuala echipa de tineret a României nu va evolua la CE 2007, pentru ca aproape toti jucatorii vor fi atunci depasiti ca vârsta. Singurii baschetbalisti din actualul lot care vor avea drept de joc anul viitor sunt Andrei Bercean si Mihai Urichianu, ambii nascuti in 1989.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS