16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii mici au remizat cu Bulgaria

Tricolorii mici au remizat cu Bulgaria

Elevii lui Emil Sandoi au dezamagit in ultimul amical inainte de preliminariile CE de tineret, insa tehnicianul oltean are incredere in potentialul echipei.


Debutul lui Emil Sandoi ca antrenor la nationala de tineret a României nu a fost unul fericit, elevii sai remizând miercuri seara, la Mogosoaia, scor 0-0, cu echipa similara a Bulgariei, la capatul unui meci de-a dreptul plictisitor. Tricolorii nu si-au creat decât o singura ocazie clara de gol prin Burdujan, care a trimis o „bomba“ de la 30 de metri, parata cu greu de Nikolov (’44), in timp ce oaspetii au fost periculosi doar in minutul 23, când mingea trimisa din lovitura libera de Zlatinski a lovit bara portii aparate de Minca. In rest, Moti si compania nu au avut ce arata VIP-urilor prezente in tribuna oficiala, printre care s-au numarat si cei care conduc fotbalul românesc, Mircea Sandu, Ionut Lupescu, Florin Prunea si Dumitru Dragomir, dar si Victor Piturca si Ioan Becali.


La finalul partidei, selectionerul Emil Sandoi nu a fost prea dur cu elevii sai, sustinând ca l-a multumit determinarea de care au dat dovada jucatorii, insa a precizat ca se astepta la mai mult de la unii dintre ei. „A fost un test util, in care m-am edificat asupra potentialului jucatorilor. Nu vreau sa fac remarci la adresa vreunuia dintre ei, pentru ca acestea se fac in vestiar. Unii jucatori s-au descurcat bine, dar sunt unii de la care ma asteptam la mai mult. Ca atitudine si determinare a fost bine, insa m-au nemultumit inceputurile de repriza. Pe viitor astept mai multa luciditate in joc. Este adevarat ca si adversarul a inchis foarte bine jocul“, a spus Sandoi.


Lupescu este optimist


Meciul cu vecinii de la sud de Dunare a fost ultimul test de verificare a tricolorilor inainte de jocurile oficiale din preliminariile Campionatului European de tineret, editia 2006-2007. Elevii lui Sandoi vor intâlni pe 16 august, la Urziceni, reprezentativa Irlandei de Nord, iar pe 5 septembrie vor da piept, in deplasare, cu Germania, doua rezultate favorabile putându-le asigura românilor prezenta dupa noua ani la un turneu final al CE de tineret.


Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, s-a declarat optimist in privinta sanselor de reusita ale tricolorilor mici. „S-a vazut ca echipa nu a mai jucat de doua luni. Au fost multe pase gresite, jocul nu a mers cum trebuie, dar sper ca pâna la meciul cu Irlanda de Nord echipa sa-si revina. Campionatul European este intr-un an impar si nu mai este vorba de o campanie cu multe meciuri de calificare, practic sunt de jucat doar patru partide. Le-am spus ca au o sansa mare de a se califica, insa totul depinde de ei“, a afirmat Lupescu.


La meciul cu Bulgaria, echipa României s-a prezentat in urmatoarea formula: Minca (’87, Pantelimon) – Sapunaru, M. Constantin, Moti, Pulhac (’46, Sepsi) – Prepelita (’65, Ferfelea), Herea (’40, Ropotan) – R. Surdu (’76, C. Tanase), A. Cristea, Burdujan (’82, Scarlatache) – Curelea (’72, D. Marin).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS