21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAmical cu rol de selectie

Amical cu rol de selectie

Actiunea de selectie la Pandurii Târgu Jiu va fi finalizata astazi, când antrenorul Eugen Neagoe va urmari la lucru in amicalul cu Minerul Matasari jucatorii sositi in probe, in ultimele zile.


Pandurii Târgu Jiu sustine astazi un amical in compania divizionarei C Minerul Matasari, jocul fiind programat pe terenul din Târgu Carbunesti, de la ora 10.30. Cu acest prilej, antrenorul Eugen Neagoe isi va definitiva lotul pe care se va baza in acest tur de campionat. „Dupa acest meci vor ramâne numai cei care merita, sa nu mai fim ca la gara aici, unii vin, altii pleaca. Trebuie sa terminam selectia si sa incepem sa omogenizam echipa. Acesti jucatori trebuie sa se concentreze la partidele care urmeaza pentru ca este un inceput de campionat foarte greu. Lotul va fi de 25, daca va interveni o schimbare sau doua pe parcurs nu va fi nici o problema, dar vreau ca 18-20 de jucatori sa fie tot timpul apti si sa fie cam aceiasi“, a spus Neagoe.


Fara Vranjkovic, invoit pentru a-si rezolva o problema personala la Belgrad, si Zoicas, accidentat, Neagoe a avut in subordine la antrenamentul de ieri 31 de jucatori, plus patru portari. Florin Popete s-a razgândit si a semnat pe trei ani cu Pandurii, iar Vaida si Jovanovic si-au rezolvat si ei problemele contractuale, toti trei fiind apti pentru jocul cu Dinamo.


Patru aparatori pentru „câinii rosii“


Eugen Neagoe incearca sa ramâna lucid dupa punctul obtinut cu Rapid si doreste sa le transmita aceeasi stare si elevilor sai pe fondul unei atmosfere relaxante, atât in vestiar, cât si la antrenament. „Este o atmosfera buna, incercam sa o mentinem. Am discutat si cu baietii dupa joc, vreau sa fie cu picioarele pe pamânt, sa fie constienti ca avem partide foarte dificile pentru noi si mi-as dori ca toate meciurile sa le tratam cu seriozitate si la o capacitate mentala si fizica buna“, a spus Neagoe.


Fara sustinerea publicului, „Geana“ va incerca alta abordare tactica in „Groapa“, tipic pentru un joc de deplasare si mai ales cu o candidata la titlu. Singura constanta va ramâne linia defensiva de patru fundasi unde, probabil, Vancea va fi inlocuit cu Popete sau Vaida. „Nu sunt adeptul schimbarilor in echipa, dar s-ar putea ca la meciul cu Dinamo sa intervina o schimbare. Ma gândesc, avem mai multe variante, vreau sa aleg solutia cea mai buna, poate schimbam putin si asezarea echipei. Oricum vom evolua cu patru fundasi, iar mai sus ne mai gândim“, a spus Neagoe.


Concurenta pentru un loc de titular este foarte mare, acest lucru reflectându-se automat in daruirea jucatorilor pe teren. De remarcat atitudinea lui Zoicas, care a acceptat cu greu ca trebuie sa paraseasca gazonul, desi era accidentat. Chiar daca a gresit la gol, Guso s-a revansat dupa pauza când nu a avut nici o ezitare. „Daruirea trebuie sa ne caracterizeze pe noi ca echipa, iar daca vom fi seriosi si vom respecta ce discutam in cabina ne va fi mult mai usor. Sper si sunt convins ca Guso va demonstra ca este un portar de valoare, chiar daca a avut o ezitare la golul primit cu Rapidul, au fost patru greseli in lant, nu a fost numai greseala lui“, sustine Eugen Neagoe.


Moga, secundul lui Neagoe


Pandurii Târgu Jiu si-a completat staff-ul tehnic prin cooptarea lui Sebastian Moga, ca antrenor secund, Neagoe rezolvând si problema medicului, prin sosirea lui Ion Serban. Fostul dinamovist Moga are sarcina de a urmari adversarii „pandurilor“, fiind al treilea secund al lui „Geana“, dupa Florin Bejinaru si Vali David.


„Aveam nevoie de cineva sa fie alaturi de noi pentru ca trebuie sa urmarim si echipele cu care jucam partida urmatoare, trebuie sa fim bine organizati din toate punctele de vedere. S-a rezolvat si problema medicului. A venit medicul Ion Serban, care are o experienta mare in medicina sportiva, lucreaza de 25 de ani numai cu sportivi, a fost si medicul echipelor Electroputere, Extensiv si Universitatea Craiova“, a explicat „Geana“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS